Prointer predstavio najnovija infrastrukturna rješenja u IT-u

Prointer predstavio najnovija infrastrukturna rješenja u IT-u

Edukacija
31.01.2019. / 31.01.2019.

Najnovija infrastrukturna rješenja koja čine hibridno okruženje u informacionim tehnologijama IT predstavljena su jučer na radionici koju je u Banjaluci organizovala kompanija "Prointer" u saradnji sa svjetskim IT liderom kompanijom "HP Enterprise" HPE.

Administratori, IT menadžeri i uopšte stručnjaci za informacione tehnologije imali su priliku da se upoznaju o poslednjim trendovima koje je predstavio HPE stručnjak Nemanja Milutinović.

On je rekao da su se centralne teme radionice odnosile na najnovija rješenja za upravljanje IT infrastrukturom i na moderne koncepte serverske, mrežne i infrastrukture za skladištenje podataka.

Milutinović je tokom predavanja koje je izazvalo veliko interesovanje IT stručnjaka pokazao najnovije uređaje namijenjene čuvanju, oporavku i arhiviranju podataka, ali i upoznao prisutne o trendovima u BURA (Backup, Recover end Archive) svijetu, saopšteno je iz kompanije Prointer.

Iz ove kompanije ističu da su učesnici radionice saznali na koji način upravljati uređajima u data centru uz pomoć software-a koji služi kao jedinstvena konzola za sve HPE servere i storage uređaje kod korisnika.

"Uz pomoć vještačke inteligencije, HPE je razvio rješenje za praćenje stanja u data centru kojim se rješavaju, ali i predviđaju mogući problemi. Sve to korisnici dobijaju uz HPE servere i storage, kao dio paketa", navode iz kompanije Prointer.

Iz ove kompanije poručuju da je i današnja radionica nastavak njihove misije da u saradnji sa vodećim svjetskim IT kompanijama dodatno edukuju domaće stručnjake. 

Vaše .ba domene
General
03.06.2024 09:23
Kako naučiti C# & dotNet Core
Programiranje
03.06.2024 09:21
uhvatipopust.ba
Biznis
03.06.2024 09:21
Payoneer u BiH
Biznis Pomoc
27.05.2024 04:44