Uspješno je završena dvanaesta po redu edicija Soft Skills Academy Sarajevo

Uspješno je završena dvanaesta po redu edicija Soft Skills Academy Sarajevo

Edukacija Konferencije
15.03.2024.

Soft skills su netehničke vještine koje direktno utiču na kvalitetu vašeg rada. Pored toga, one utiču na kvalitet vašeg odnosa s kolegama, način na koji rješavate probleme, kao i vašu sposobnost upravljanja vremenom i zadacima. Glavnu prednost koju vam pruža ovaj  skup vještina jeste poboljšanje konkurentnosti na tržištu rada.

Za razliku od takozvanih hard skills vještina koje se mogu dokazati i mjeriti, soft skills su nemjerljive. Međutim, ono što je bitno naglasiti jeste da se soft skills  vještine mogu unaprijediti i naučiti!

Upravo takvu priliku, za sticanje i unaprjeđenje ovih vještina vam nudi radionica koju već dvanaest godina organizuje Udruženje studenata elektrotehnike EESTEC,  pod nazivom Soft Skills Academy Sarajevo.

EESTEC je neprofitna, nevladina i nepolitička organizacija, čija je misija i vizija ujediniti studente elektrotehnike širom Evrope radi ostvarivanja punog potencijala u akademskim i socijalnim sferama njihovih života. EESTEC LC Sarajevo je jedan od aktivnijih i respektabilinijih komiteta u EESTEC-u te se može pohvaliti velikim brojem organizovanih projekata na lokalnom i internacionalnom nivou. Za više informacija o samom Udruženju, posjetite zvaničnu  web stranicu EESTEC LC Sarajeva.

Soft Skills Academy okuplja 40 ambicioznih participanata koju su se najviše istakli svojim motivacionim pismom i time su dobili priliku biti dio ovogodišnje Soft Skills Academy  radionice.
Ove godine, participanti su imali priliku slušati 5 interesantnih tema: “Critical thinking”, “Self awarness”, “Presentation skills”, “Stress management” i “Conflict managment”.

Sve radionice su interaktivnog tipa, a vode ih certificirani EESTEC treneri koji su ove godine došli čak i iz drugih zemalja, a to su: Mario Stojcevski i Melike Serin, te naši treneri iz Sarajeva Tarik Horozović, Seid Korać, Marijana Udovčić i Meris Bećović.

Radionica je trajala tri dana, a zvanično je završena u nedjelju, 10. marta, kada je održana i svečana ceremonija zatvaranja gdje su participantima uručeni certifikati, CV suplementi i simbolični pokloni.

Svim kandidatima koji su bili dio ovogodišnje radionice upućujemo iskrene čestitke, a onim koji ove godine nažalost nisu dobili tu priliku, toplo preporučujemo da svoju sreću okušaju na nekoj od narednih edicija!

 

Za više informacija ovom događaju posjetite naše društvene mreže: InstagramFacebook i LinkedIn!

 

Budite korak ispred!

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40