Google Street View auta stigla u Bosnu i Hercegovinu! Uskoro započinju snimanje

Google Street View auta stigla u Bosnu i Hercegovinu! Uskoro započinju snimanje

Tehnologija Zanimljivosti
26.04.2024.

Bosna i Hercegovina je jedna od posljednjih evropskih zemalja u kojoj ne postoji Street View usluga, zajedno s Kiprom, Moldavijom, Lihtenštajnom, Armenijom, Azerbejdžanom, Gruzijom i Vatikanom. Otkako je Google dodao većinu Njemačke na Street View, preostala područja s lošom pokrivenošću u Europi su sada Balkan, i na liniji od Bjelorusije do Azerbejdžana, kako je prikazano crveno na ovoj karti

Regije bez Google Street View pokrivenosti

Google je ranije ove godine uvrstio Bosnu i Hercegovinu na listu zemalja u kojima će njihovi Street View automobili snimati tokom 2024. godine. Ova najava je u skladu sa nedavno objavljenim oglasom za posao vozača od strane DeRisk, kompanije koja sarađuje s Googleom na zapošljavanju vozača.

Oglas za posao vozača Google Street View automobila

 

Trenutno naša država nije vidljiva na web stranici jer unosi još nisu objavljeni, vjerovatno jer proces mapiranja neće započeti prije aprila. Dakle, još nema službene potvrde kada starta realizacija ovog projekta. 

Lista gradova u kojima bi uskoro trebalo započeti mapiranje ulica, objavljeno na službenoj stranici Google Street View usluge

Kao potvrdu svega navedenog dobili smo fotografiju službenih Google automobila uslikanih na Stupu u Sarajevu, koja su opremljena specijalnim kamerama za mapiranje gradova.

Za razliku od uobičajene prakse da Google koristi domaće automobile za mapiranje, ovaj put su se odlučili za automobile iz Nizozemske. Prilikom nedavnog ažuriranja u Sloveniji, također su korištena nizozemska vozila. Prema objavi, četiri crna automobila registrirovana u Nizozemskoj prevezla su se do odredišta u Bosni i Hercegovini.

Google Street View automobili stigli u Sarajevo

U nedavnoj objavi na Instagramu, kompanija DM Transport Banja Luka objavila je da prevozi nekoliko vozila opremljenih kamerama četvrte generacije Google Street Viewa iz Amersfoorta, Nizozemska u BiH.

Korištenje ove globalno popularne aplikacije nudi mnoge prednosti, uključujući mogućnost istraživanja svjetskih znamenitosti, atrakcija, prirodnih čuda, kao i posjete mjesta poput muzeja, arena, restorana i malih kompanija kroz Google mape i Street View galeriju.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40