Ministarstvo privrede KS objavilo preliminarnu listu za poticaje u IT-u

Ministarstvo privrede KS objavilo preliminarnu listu za poticaje u IT-u

Kompanije Konkurs
22.12.2021.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo je objavilo preliminarnu listu korisnika poticaja u informacionim tehnologijama i ženskom preduzetništvu te refundiranja troškova tehnološke modernizacije.

Kako su saopćili iz Vlade Kantona Sarajevo, resorno ministarstvo je u godišnjem planu provođenja Programa razvoja male privrede za ovu godinu strukturiralo 11 programa za koje je u proteklom periodu objavilo javne pozive s ciljem implementacije poticajnih sredstava u iznosu od 8.490.000 KM, koja su osigurana u budžetu Kantona Sarajevo za 2021.

Nakon, kako je navedeno, detaljne analize implementacije planiranih budžetskih sredstava, po ranije objavljenim javnim pozivima iz ovog godišnjeg plana, Vlada Kantona Sarajevo je na prijedlog Ministarstva privrede, s ciljem povećanja stepena realizacije planiranih sredstava namijenjenih za poticaj razvoja male privrede, usvojila izmjene i dopune godišnjeg plana provođenja Programa razvoja male privrede.

"S obzirom na to da mnogi poslovni subjekti nisu ostvarili pravo na poticaj po prvom javnom pozivu, željeli smo im pružiti još jednu priliku. Pozvali smo one koji nisu prošli prvi javni poziv i ukazali im na greške zbog kojih im aplikacije nisu prihvaćene. To je imalo učinka i veliki broj njih koji nisu prošli prvi put, sad su ostvarili pravo na poticaj. To je bio naš osnovni cilj, da namjenska sredstva idu tamo gdje su i planirana", naglasio je ministar privrede Adnan Delić.

Preliminarna liste subjekata koji su ostvarili pravo na poticaje po javnom pozivu za program "Poticaj razvoja IT preduzetništva u svrhu zapošljavanja" objavljene su na web stranici Ministarstva privrede na ovom linku:

Preliminarna lista za IT

IT kompanije koje su ispunile uslove za dodjelu poticaja su: Ant Colony, Mistral, Softray Solutions, Kodecta, Rubicon i Alem System. Navedene kompanije su većinom aplicirale sa projektima edukacije IT stručnjaka.

U Vladi Kantona Sarajevo su podsjetili da je rok za prigovore na preliminarne liste izabranih korisnika poticajnih sredstava osam dana od dana objave na web stranici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo.

 

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40