Kompanija Planet soft iz Banjaluke nova članica Bit Alijanse

Kompanija Planet soft iz Banjaluke nova članica Bit Alijanse

Novosti
15.02.2019. / 16.02.2019.

Zajednici IT kompanija ujedinjenih pod okriljem Bit Alijanse pridružila se kompanija Planet soft iz Banjaluke. Sporazum o pridruživanju su potpisali Aleksandar Milinković, rukovodilac razvoja Planet soft-a i Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse. Potpisivanju su prisustvovali i Tatjana Vučić, branch menadžer Bit Alijanse za Banjaluku i RS i Anja Savić, projekt administrator kompanije Planet soft.

Planet soft je regionalna informatička grupacija koja posluje na teritoriji adrijatik regije iz svojih kompanija u Banjoj Luci i Beogradu. Primarni fokus kompanije su rješenja koja unaprijeđuju, optimizuju i automatizuju poslovne procese, sa ciljem da podignu nivo efikasnosti i iskorištenja resursa svojih korisnika, a sve sa idejom ostvarivanja direktnih ili indirektnih ušteda u svakodnevnom poslovanju. Dugogodišnje iskustvo eksperata zaposlenih u Planet soft-u i partnerstva sa globalnim softverskim i hardverskim liderima dokaz su posvećenosti korisnicima. Konstantno ulaganje u znanje i stručnu osposobljenost zaposlenih, kao i praćenje trendova i načina primjene novih tehnologija u poslovnom okruženju predstavlja put za ostvarivanje uspješnih rezultata kojem teže.

“Neobično nam je drago da smo postali dio Bit Alijanse, organizacije čiji rad i prethodne rezultate neizmjerno cijenimo iz razloga što su isti usmjereni u pravcima djelovanja koji su neophodni za rast i razvoj lokalnog tržišta i IT industrije. Sa našeg stanovištva, članstvo u ovakvoj organizaciji je nešto što se nameće, nešto što naprosto treba biti obavezan dio poslovne kulture svake IT kompanije, jer kompanije moraju uložiti svoju energiju da kreiraju pokretačku snagu koja će voditi ka neophodnim promjenama.”, istakao je Aleksandar Milinković, rukovodilac razvoja kompanije Planet soft.

Rezultati koji su u proteklom periodu ostvareni ne bi bili mogući bez sinergijskog djelovanja IT kompanija Bit koje svakodnevno kreiraju veliku vrijednost u ekonomskom lancu BiH. Bit Alijansa trenutno broji 56 članica i 49 partnerskih institucija koje će zajedničkim djelovanjem u narednom periodu raditi na realizaciji strateških ciljeva IT industrije kroz prvi IT manifest BiH.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40