IT kompanije promovišu lokalne destinacije kroz #Putuj387 izazov

IT kompanije promovišu lokalne destinacije kroz #Putuj387 izazov

Kompanije Zanimljivosti
08.05.2020. / 21.05.2020.

Jučer smo na društvenim mrežama primijetili zanimljive postove pojedinih IT kompanija, pa smo istražili o čemu se zaista radi.

Novonastala situacija u vezi Corona virusa uzrokovala je mnoštvo problema većini kompanija, a vjerovatno najveću štetu trpi sektor turizma. Iz tog razloga su se u kompaniji Atlantbh odlučili da pokrenu zanimljiv challenge pod nazivom #Putuj387

S obzirom na trenutno stanje, i nemogućnost putovanja van granica BiH, odlučili smo da trenutnu situaciju vidimo više kao priliku, a ne problem. Bh. turizam ima toliko toga za ponuditi, i svjesni smo da su mnoge sjajne destinacije nažalost nepoznate široj javnosti. Svako zna za Baščaršiju, Stari Most, i slično, ali neke druge destinacije bivaju nepravedno zaboravljene.

Imajući to u vidu, kreirali su hashtag challenge - #putuj387. Objavili post na društvenim mrežama na kojem su se "fotošopirali" u Nacionalnom parku Sutjeska (putovanja se ne preporučuju još uvijek…) i nominovali druge kolege iz industrije da urade isto, da odaberu lokaciju koja se njima sviđa i koju smatraju da bi drugi trebalo da vide.

Do sada je učešće u challengu prihvatilo 6 kompanija, a pored Atlantbh, tu su još i: Orka Global, Rubicon, JSGuru, Mistral i Authority Partners. Još kompanija je nominovano i očekujemo njihove kreativne radove. Sve objavljeno možete vidjeti na Facebooku i Instagramu tako što ukucate #putuj387 hashtag.

Nadamo se da će se ova priča proširiti i još dalje, te da će učešće u challengu uzeti još više kompanija i pojedinaca, ne samo iz IT industrije, nego i iz ostalih.

Sve koji ovo čitaju pozivamo da objave fotošopiranu ili pravu sliku sa neke domaće destinacije, nominuju par svojih prijatelja i sve to objave sa #putuj387 hashtagom. Promovišimo bh. turizam jer on to zaslužuje!

Atlantbh kao kompanija postoji već više od 20 godina, i za to vrijeme su uspjeli da steknu povjerenje nekih od najvećih kompanija na svijetu, a sve to sa talentovanim ljudima iz Bosne i Hercegovine, radeći iz ureda u Sarajevu.

Smatramo da ova zemlja ima toliko toga da ponudi i stoga se, kroz razne projekte, svakodnevno trudimo da promovišemo i pomognemo razne oblasti, od obrazovanja i sporta, pa do turizma. - poručuju iz Atlantbh

Mistral

Rubicon

Sve objavljeno možete vidjeti na Facebooku i Instagramu tako što ukucate #putuj387 hashtag.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40