Comtrade Grupa kreće razvoj inovativnih sofverskih rješenja za avio i kopneni saobraćaj

Comtrade Grupa kreće razvoj inovativnih sofverskih rješenja za avio i kopneni saobraćaj

Kompanije
03.03.2019. / 04.03.2019.
Comtrade grupa, vodeći pružalac usluga softverskog inženjeringa i sofverskih rješenja, uspostavila je samostalni ogranak za sektor transporta i mobilnosti pod nazivom Voyego.

Ovaj ogranak imaće sjedište u Dablinu, a dio posla obavljaće se iz kancelarije u Berlinu. Izrastao je iz nekadašnje poslovne jedinice usmjerene na sektor transporta i mobilnosti. Ova poslovna jedinica je u poslednjih 12 mjeseci imala rast prihoda od 40%, kroz partnerstva sa vodećim kompanijama u tom sektoru, uključujući Ryanair, Aer Lingus i Daimler.

Oko 250 zaposlenih Comtrade-a činiće novi Voyego tim. Njihova glavna djelatnost biće pomoć avio kompanijama i raznovrsnim organizacijama iz domena kopnenog transporta da unaprijede korisnička iskustva u svojim djelatnostima. Bilo da se radi o unapređenju putničkih interfejsa, poboljšanju procesa plaćanja ili ubrzavanju izlaska na tržište, u Voyegu su tehnološke inovacije ključna strateška orijentacija i osnova svih projekata.

- Kao interno odeljenje Comtradea za sektor transporta i mobilnosti, ostvarili smo neverovatan uspeh, naročito u prošloj godini, i sad je vreme da to unapredimo kroz samostalni rad Voyega. Avio kompanije i organizacije za kopneni saobraćaj predstavljaju industrije sa ogromnim potencijalom unutar savremene digitalne ekonomije. A Dablin je idealno polazište za avio stranu našeg poslovanja - rekao je Vladan Atanasijević, šef operacija Voyega.

Naveo je da će u narednim mesecima, uz sadašnje radnike, tražiti i nove kadrove, i to "ljude sposobne za kvantne skokove u karijeri". 

- Neko ko danas programira u maloj firmi u nekom gradiću bilo gde u regionu Jugoistočne Evrope, ko može da se uhvati u koštac sa izazovima najnaprednijih tehnologija, a istovremeno i da odgovori zahtjevima poslovanja na svjetskom nivou, može sutra da bude deo Voyega, da putuje i radi u Irskoj, Njemačkoj, Singapuru ili bilo gdje u svijetu gde su naši klijenti - ističe Atanasijević.
 
Najnovijte tehnologije za avio i kopneni transport
 
Voyego će se baviti razvojem mobilnih aplikacija, responsivnih web stranica za avio industriju i inovativnim platnim rješenjima, koja bi omogućila avio kompanijama da nove metode plaćanja uvode brzo i da smanje troškove obrade plaćanja. Originalna Voyego-va rješenja otvaraju avio kompanijama nove tokove ancilarnog (pomoćnog) prihoda. Na primjer, online platforma Adnexa olakšava avio kompanijama da podešavaju i usmjeravaju oglase ka precizno određenim grupama putnika, kroz različite kanale u koje spadaju bording karte, programi za razonodu tokom leta i slično.
 
Za tržište u domenu kopnenog transporta, Voyego pravi platforme za upravljanje voznim parkovima i inovativna prodajna rješenja. Takođe nudi konsultantske usluge i usluge brze izrade prototipova. Ogranak je pokrenuo i svoju Laboratoriju za digitalni transport, gdje testira inovativne poslovne modele i tehnologije u nastajanju, uključujući vještačku inteligenciju, chatbotove i blockchain.

Ciljevi

U Voyegu planiraju da nastave sa uspjesima iz faze internog razvoja i da udvostruče prihod do 2021. godine. Kombinujući najsavremeniju tehnologiju sa detaljnim poznavanjem sektora transporta i mobilnosti, omogućavaće vodećim igračima u toj sferi da je inoviraju, kroz jedinstvena ciljana rješenja. Očekuje se da će predviđeni rast stvoriti značajan obim novih radnih mesta, kako u Irskoj, tako i u drugim zemljama, tokom sljedeće tri godine. 

Iako ogranak tek zvanično počinje rad, neki od ključnih igrača u sektoru transporta i mobilnosti, koji opslužuju milione putnika širom svijeta, već koriste Voyego-va tehnološka rješenja. Istaknuti primjeri su oglasna platforma Adnexa i Avan2Go, platforma za vozni park električnih vozila, koja je u upotrebi u pet gradova širom Slovenije.

- Ovaj iskorak će nam omogućiti da nadrastemo poziciju lidera u ovoj oblasti i da uspostavimo Voyego kao tim koji oblikuje svoj sektor i globalno zastupa tehnologiju koja pruža maksimalne benefite kompanijama i putnicima u sferi vazdušnog i kopnenog saobraćaja. Na osnovu naših uspeha iz prošle godine, 2019. godina deluje kao vreme koje će definisati i Voyego i Comtrade grupu u celini - kaže o Voyego-vim planovima Vladan Atanasijević.

Više o Voyegu

Voyego je provajder softverskih rješenja za avio kompanije i organizacije u domenu kopnenog saobraćaja i dio je 
Comtrade Grupe.
 
Kombinujući najsavremeniju tehnologiju i detaljno poznavanje sektora putovanja i mobilnosti, Voyego razvija inovativna prodajna rješenja i platforme za upravljanje voznim parkovima, kao i platna rješenja i UI/UX platforme za avio kompanije.

Kroz svoju Laboratoriju za digitalni transport, Voyego prednjači u primjeni tehnologija u nastajanju, kao što su vještačka inteligencija, chatbotovi i blockchain, i nudi usluge brze izrade prototipova i konsalting. Prisutan je na međunarodnom tržištu, uključujući Irsku, Kinu, Singapur, Njemačku, Sloveniju i Austriju. Kroz digitalizaciju avio kompanija i provajdera kopnenog transporta, Voyego obogaćuje iskustvo mobilnosti za milione ljudi širom planete.
Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40