Banjalučanima dostupna aplikacija "Pametni parking"

Banjalučanima dostupna aplikacija "Pametni parking"

Aplikacije Tehnologija
15.01.2020. / 15.01.2020.

Studenti Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci promovisali su jutros u javnoj garaži u centru naselja Aleja Centar autorsku aplikaciju "Pametni parking" za koju su nagrađeni na takmičenju "Mojih pet minuta".

Ova aplikacija koja je autorski rad studenata ETF-a, je pilot projekat koju je finansijska podržala kompanija Prointer ITSS, a poklonili su je Gradskoj upravi.

Aplikaciju su predstavili Dragan Ivanović, jedan od autora aplikacije "Pametni parking", Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, i Bojan Vujić,  direktor kompanije Prointer ITSS.

Ivanović je istakao da je rad zasad baziran samo na ovaj jedan parking, u Aleji Centar, ali da se nada da će uskoro biti i na ostale parkinge i javne garaže u gradu i u drugim lokalnim zajednicama.

"Cilj aplikacije je da smanji gužve u gradu i dovede do toga da u svakom trenutku ljudi mogu vidjeti gdje imaju najbliže slobodno parking mjesto, kao i sva slobodna parking mjesta u gradu", kazao je Ivanović.

Radojičić se zahvalio na poklonu studenata ETF-a i kompanije Prointer ITSS i dodao da je grad uvijek opredijeljen da poboljša uslove što se tiče saobraćaja.

"Nastojimo mnogim projektima da smanjimo gužve u gradu, izgrađene su kružne raskrsnice, i poboljšana je saobraćajna infrastruktura u mnogim naseljima", rekao je Radojičić.

Vujić je kazao da kompanija Prointer ITSS uvijek podržava mlade i talentovane autore.

"Ovo je 100 odsto autorski rad studenata, a mi smo ga finansijski podržali i naši stručnjaci su im pomagali u radu. Ovo je još jedan dokaz da imamo stručnjake i da želimo da oni ostanu ovdje i napreduju", istakao je Vujić.

NIC.ba ponovo izmijenio dizajn stranice
Aplikacije
19.05.2024 14:04
Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41