73 polaznika Mistralove škole programiranja uspješno pronašli zaposlenje

Edukacija Kompanije Karijera
16.10.2019. / 16.10.2019.

Jučer su objavljeni rezultati javnog poziva, prema kojem je Vlada KS na posljednjoj sjednici donijela Odluku o dodjeli poticajnih grant sredstava za razvoj subjekata male privrede u 2019. godini. Osam IT kompanija je ostvarilo pravo na sredstva, u iznosu od 300.000 KM, koja će utrošiti na edukaciju i zaposlenje mladih.

Među njima je i jedna od vodećih IT kompanija u Bosni i Hercegovini, Mistral. Izrazili su zadovoljstvo što je Vlada KS prepoznala značaj njihovog programa obuke "Gigi School of Coding" i dodijela im sredstva u iznosu od 50.000 KM. Njihov program edukacije "Gigi School of Coding" je jedan od osam programa koji su pobijedili u konkurenciji od 116 IT edukacijskih programa koji su konkurisali za ovaj grant.

Tokom 4 mjeseca Gigi School of Coding, kandidati stiču vještine iz svake faze razvoja softvera; od razgovora sa klijentom (na engleskom jeziku), kreiranja izgleda aplikacije, razvoja njenih funkcionalnosti, do testiranja i prezentacije napravljenog proizvoda (ux/ui, dev, qa, devops, agile project management). 

Na svom Facebook profilu su predstavili nekoliko interesantnih činjenica vezanih za navedeni program:

  • Gigi School of Coding je napredni edukativni program koji smo pokrenuli 2015. godine
  • Gigi School of Coding je od početka do danas apsolutno besplatan za sve polaznike
  • Organizacija i troškovi jednog ciklusa Gigi School of Coding, Mistral koštaju oko 100.000 KM
  • Za svaki ciklus Gigi School of Coding u prosijeku se prijavi oko 200 kandidata iz regije
  • Gigi School of Coding traje četiri mjeseca, a polaznici dnevno imaju osam sati predavanja
  • Od 2019, zbog velikog interesovanja, Gigi School od Coding organiziramo dva puta godišnje
  • Od 2015. do danas, 73 kandidata su uspješno završila Gigi School of Coding
  • Trenutno je u toku šesti ciklus Gigi School of Coding, koji pohađa 20 polaznika
  • 100% kandidata koji su uspješno završili Gigi School of Coding našli su zaposlenje, 56% njih u Mistralu
  • Mistral je ponosan na činjenicu da upošljava 5 mentora čiji je jedini fokus Gigi School of Coding, a sa njima radi i deset gostujućih

Čestitamo svim IT kompanijama, članicama Bit Alijanse, koje su uspješno aplicirale i ostvarile pravo na grant Ministarstva privrede Kantona Sarajevo!

Ponosni smo što smo dobili podršku od vlade Kantona Sarajevo za usavršavanje i edukaciju mladih IT profesionalaca koja pokriva 50% ukupnog troška jednog ciklusa.

- navode iz Mistrala

Mistralova skola programiranja

Mistral je jedina kompanija u BiH koja nudi kompletnu i intenzivnu obuku u čiji program ulazi učenje najsavremenijih tehnologija uključujući MERN set tehnologija koji obuhvata MongoDB, Express, React, React Native i Node. Više o samom programu možete pročitati na zvaničnoj web stranici.