BH Telecom uskoro pušta 4G mrežu

BH Telecom uskoro pušta 4G mrežu

Novosti
02.04.2019. / 03.04.2019.

Podsjećamo, Vijeće ministara BiH usvojilo je na sjednici održanoj 11. marta 2019. godine Odluku o dozvolama za korištenje radiofrekventnog spektra za pružanje javnih elektronskih komunikacijskih usluga putem mobilnih pristupnih sistema. Iz Regulatorne agencije za komunikacije BiH su potvrdili da će dozvole operaterima za puštanje 4G mreže u komercijalnu upotrebu biti izdate u narednih par dana.

U BH Telecomu traju pripreme za puštanje 4G mreže i može se očekivati već početkom ovog mjeseca da bude u funkciji. Tako će vjerovatno postati prvi operater u Bosni i Hercegovini koji je pustio 4G mrežu.

Zamjena SIM kartice za USIM

Kako bi se vašim mobilnim uređajem spojili na 4G mrežu potrebno je da imate odgovarajuću USIM karticu. USIM kartice su u distribuciji već 6 mjeseci tako da korisnici koji su u tom periodu preuzeli novu ili zamijenili staru karticu ne moraju vršiti zamjenu.

Korisnici sa starijim SIM karticama moraju zamijeniti istu kako bi koristili pogodnosti 4G mreže. Trenutno traje promo akcija (od 1. aprila do 1. juna 2019.), te možete besplatno* izvršiti zamjenu stare SIM kartice sa novom naprednijom USIM karticom koja je potrebna za korištenje 4G mreže.   

* Akcija je namijenjena:

  • postojećim prepaid i postpaid korisnicima mobilne mreže BH Telecoma, te korisnicima postojećih Moj Combo i studentskih paketa, koji tokom akcije pređu na jedan od novih pretplatničkih extra mobilnih paketa BH Telecoma/ili na neki od novih paketa sa kombinovanim načinom plaćanja: Student NET, Student NET+ Combo NET, Teen i Assistan
  • novim pretplatnicima mobilne mreže BH Telecoma koji zasnuju pretplatnički odnos tokom akcije
  • korisnicima drugih mobilnih operatera koji prenesu broj u mrežu BH Telecoma tokom akcije
  • korisnicima Moj izbor/Top Tim/Biz izbor usluga koji podnesu zahtjev za zamjenu na USIM kartice 

Zamjena kartice bez korištenja akcijskog popusta košta 5,00 KM

BH Telecom USIM kartica 4G mobilni internet

BH Telecom je 1. aprila također predstavio novu ponudu postpaid paketa kao i ponudu paketa sa kombinovanim načinom plaćanja.

Prema nezvaničnim informacijama 4G mreža bi čak mogla biti puštena u rad 8. aprila.

 

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40