WeAreDevelopers World Congress 2022 okuplja više od 8.000 developera u Berlinu

WeAreDevelopers World Congress 2022 okuplja više od 8.000 developera u Berlinu

Konferencije Edukacija
10.06.2022.

Najveći evropski kongres za developere se vraća u CityCube Berlin, 14. i 15. juna! Tokom trajanja kongresa više od 8.000 software developera, 250+ predavača iz cijelog svijeta i 100+ vodećih tehnoloških kompanija razmjenjivati će iskustva, te diskutovati o sadašnjim i budućim trendovima u programiranju.

Nerijetko opisan kao vodeći tehnološki događaj u svijetu, WeAreDevelopers World Congress 2022 nudi potpuni dubinski uvid u moderno programiranje kroz sljedeće odabrane teme: programerski jezici, blockchain, testiranje, sigurnost, software arhitektura, cloud, te moderni načine kolaboracije i "soft" vještine.

"Nakon dvije pandemijske godine presretni smo da konačno možemo pozdraviti članove naše zajednice licem u lice!", navodi Sead Ahmetović, osnivač i CEO WeAreDevelopers. "Bez obzira što su prošlogodišnji World Congress i Java Script Congress pobrali brojne pozitivne kritike zajednice, te ocjenjeni kao veliki uspjeh, naši članovi su s nestrpljenjem isčekivali povratak događaja uživo. Radujemo se što ćemo imati priliku pozdraviti sve prisutne u Berlinu i povezati istomišljenike koji uživaju u razmjeni ekspertskih znanja."

World Congress 2022 se održava pod motom BUILD.DEPLOY.EMERGE.CONNECT, reflektirajući se kroz 20 trekova koji provociraju promišljanje uz prisustvo zvjezdanog line up-a predavača:

  • Thomas Dohmke, CEO, Github
  • Bjarne Stroustrup, izumitelj C++ programskog jezika
  • Håkon Wium Lie, izumitelj CSS programskog jezika
  • Joel Spolsky, osnivač Stack Overflow, Trello, Glitch i HASH
  • Miško Hevery, izumitelj Angular/AngularJS programske platforme
  • Douglas Crockford, JavaScript autor, izumitelj JSON
  • Wei Hu, Senior VP za istraživanje i razvoj, Oracle
  • Cassie Kozyrkov, Chief Decision Scientist, Google 
  • John Romero, kreator FPS žanra i legendarnih video igara DOOM, Quake, Wolfenstein
  • David Singleton, CTO, Stripe
  • Torsten Stiller, Developer Lead, Microsoft

WeAreDevelopers World Congress partner je sa više od 100 vodećih tehnoloških kompanija, uključujući Volkswagen, Microsoft, Accenture, Tezos, Stripe, IKEA, Amazon Web Services, check24, Rapyd, Trade Republic, IBM, Dynatrace, Delivery Hero, Eurowings, ING, GoStudent, te mnoge druge.  

Obzirom da su kongresne kotizacije skoro rasprodate, organizatori mole sve zainteresirane da prate www.worldcongress.dev za informacije o njihovoj raspoloživosti. 

 

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40