WeAreDevelopers World Congress 2021 digitalno izdanje - najveći kongres za developere postaje virtuelno iskustvo

WeAreDevelopers World Congress 2021 digitalno izdanje - najveći kongres za developere postaje virtuelno iskustvo

Konferencije Edukacija Promo
20.04.2021.

Najveći kongres za developer i IT specijaliste ove godine dolazi u četverodnevnom online izdanju od 28. juna do 1. jula. Developerska zajednica će imati pred sobom četiri dana prepuna novih trekova i više od 100 predavača!

Kongres se odvija pod motom “Create. Apply. Disrupt.” i okupit će najveće i najutjecajnije ljude iz tehnološkog sektora, a teme su fokusirane na Software development, Software arhitekturu, DevOps, Cloud, AI, Blockchain i Sigurnost. Uz to kongres nudi i virtuelni izložbeni prostor, kao i mogućnosti za digitalno umrežavanje. 

"Nakon što smo od prošlog ljeta uspjeli nadahnuti više od 50.000 sudionika kroz virtualni LIVE format, s preko 40 pojedinačnih događaja i izvanredne povratne informacije, sada želimo učiniti isto i kroz naš vodeći događaj, WeAreDevelopers World Congress. Time se želimo dodatno umrežiti sa globalnom zajednicom programera i postaviti nove standarde ”, navodi Sead Ahmetović, CEO WeAreDevelopers.

„Ovogodišnji WeAreDevelopers World Congress daje nam priliku u potpunosti iskoristiti prednosti virtualnog događaja i dodatno povećati naš globalni doseg. Osim toga, našim sudionicima nudimo izvrstan sadržaj prezentiran od strane međunarodnih stručnjaka, uz to bez uobičajenog stresnog putovanja “, dodaje Thomas Pamminger, CPO i suosnivač WeAreDevelopers.

World Wide Web izumitelj, Sir Tim Berners-Lee, otvara WeAreDevelopers World Congress 2021

Sir Tim Berners-Lee, izumitelj World Wide Web-a tokom rada u evropskom istraživačkom centru CERN devedesetih godina, te nominirani za Nobelovu nagradu za mir 2010., otvorit će WeAreDevelopers World Congress 28. juna. Tokom keynote obraćanja, govoriti će o svojim izumima i dati pogled na budućnost interneta, te odgovoriti na pitanja sudionika u intenzivnoj fireside sesiji.

Od izumitelja HTML-a, pa do brojnih poznatih predavača

Osim gostovanja Sir Tim Berners-Lee, izumitelja modernog interneta, organizatori sa radošću pozdravljaju i brojne poznate govornike poput: Jeff Atwood (Stack Overflow, suosnivač), John Romero (ID Software, suosnivač), Brenda Romero (Wizardry), te Adam Klein (500Tech, suosnivač). Navedeni predavači su potvrdili svoje prisustvo i rado će podijeliti svoje znanje i iskustvo sa posjetiocima virtuelnog kongresa. 

Pored toga, Heise Medien će pratiti WeAreDevelopers World Congress 2021 sa vlastitim trekom, na kojem će mrežni redakcijski tim tokom dva dana konferencije organizovati četiri teme sa odabranim govornicima. 

Za sve posjetioce trenutno su dostupne Early-Bird ulaznice po cijeni €179 (umjesto €299). Sve dodatne informacije o konferenciji možete pronaći na wearedevelopers.com/events/world-congress.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40
Oglasi za posao