WeAreDevelopers Live Week - Vienna calling

WeAreDevelopers Live Week - Vienna calling

Edukacija Konferencije Promo
26.11.2020. / 26.11.2020.

WeAreDevelopers, vodeća evropska platforma za zapošljavanje software developera, organizuje od 30.11. - 4.12.2020., WeAreDevelopers Live Week - Vienna Edition. Prepoznatljivi format virtuelnih Live konferencija se po treći put održava ove godine. Sadržaj je podijeljen u 5 tema koje obuhvataju tehnološke razgovore i predavanja, sesije kodiranja, te radionice. Partneri konferencije su Grad Beč i Agencija za promociju business-a grada Beča  (Vienna Business Agency). 

Posjetioci konferencije će moći poslušati više od 30 predavanja i radionica na teme Scale Data i Big Data, JavaScript i Typescript, Osiguranje kvaliteta i sigurnosti, Software arhitektura i API Dizajn, te UX i No Code. Teme su razvrstane po danima kako bi se posjetioci na osnovu vlastitih interesa lakše opredijelili. Besplatne prijave na virtuelnu konferenciju su moguće na linku.

“Konstantno se trudimo inspirisati software developere iz cijelog svijeta. Sa Bečkim izdanjem konferencije WeAreDevelopers Live Week nastojali smo spojiti sadržaj vezan za tehnološku scenu u Austriji sa uzbudljivim sadržajem iz cijelog svijeta”, u zajedničkoj izjavi navode osnivači WeAreDevelopers, Sead Ahmetović, Benjamin Ruschin i Thomas Pamminger.

Kao govornici na konferenciji pojaviti će se Michael Ionita (CTO, Walls.io), Christoph Ruggenthaler von Kapsch (BusinessCom), Julian Storz (MongoDB), Stijn Polfliet (New Relic) i Niklas Heidloff (IBM). Dr. Margarete Schramböck (Federalna ministrica za digitalizaciju i pokretanje novih businessa) će otvoriti konferenciju virtuelnim obraćanjem. 

Paralelno sa tehnološkim temama, Austrija i njen glavni grad Beč se često nalaze u vrhu istraživanja o kvaliteti života, kao i primjeni rješenja za stvaranje pametnih gradova. Beč je ujedno i drugi po velični tehnološki hub u Evropi lociran na njemačkom govornom području nakon Berlina. Kao takav jednako je atraktivna destinacija developerima, ali i tehnološkim kompanijama i startup-ima. U saradnji sa Federalnim ministarstvom digitalizacije (BMDW) i Trgovinskom komorom grada Beča (WKO), tokom trajanja Live Week konferencije, održavati će se startup takmičenje kako bi se dala podrška “Go-international” kampanji. Učesnici konferencije će moći virtuelno se upoznati sa startupima koji učestvuju u takmičenju, odnosno pratiti njihove nastupe. 

“Zapravo, u ovom trenutku bismo vršili posljednje pripreme za našu konferenciju na fizičkoj lokaciji u Beču (Imperijalna palata Hofburg), međutim, sa našim Live formatom kreirali smo vrijednu virtuelnu alternativu kojoj developerska zajednica može pristupiti potpuno besplatno”, zaključuju osnivači.

Za više informacija o rezervacijama, rasporedu predavanja, učesnicima i popratnim sadržajima WeAreDevelopers Live Week potražite na linku.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40