WeAreDevelopers Live Week: po prvi put najveća svjetska konferencija za developere u Švicarskoj

WeAreDevelopers Live Week: po prvi put najveća svjetska konferencija za developere u Švicarskoj

Edukacija Konferencije Promo
29.09.2020.

WeAreDevelopers, vodeća evropska IT platforma za poslove, održava prvu virtuelnu WeAreDevelopers Live Week konferenciju u Švicarskoj, u terminu od 5. do 9. oktobra 2020. Više od 12.000 software developera, tokom 5 dana trajanja konferencije, mogu očekivati mnoštvo live sadržaja u vidu predavanja na različite tehnološke teme, coding sesije, panel diskusije, te Q&A sesije.

Posjetioci će moći tokom trajanja virtuelnog događaja poslušati više od 30 tehnoloških predavanja na teme sigurnosti, mašinskog učenja, Cloud, Blockchain i DevOps. Svaka od navedenih tema će obilježiti jedan od konferencijskih dana, a sudionici se mogu besplatno prijaviti na jednu ili više tema ovisno od svog interesovanja. Glavni partner konferencije je vodeća švicarska digitalna asocijacija digitalswitzerland, a Helvetia Versicherungen kao glavni sponzor i "Partner dana" u sklopu Cloud tematskog okvira.

"Svakodnevno nastojimo inspirisati developere iz cijelog svijeta s WeAreDevelopers Live sesijama i tehničkim razgovorima o trenutnim temama u razvoju softvera. Švicarskim izdanjem našeg virtuelnog serijala WeAreDevelopers Live Week, željeli smo se fokusirati na tehnološke inovacije i tehnološko znanje u Švicarskoj, kao jedne od najvažnijih IT lokacija u Evropi," navode osnivači WeAreDevelopers organizacije, Benjamin Ruschin, Thomas Pamminger i Sead Ahmetović.

"Cijelo vrijeme nastojimo kombinirati sadržaj na temu IT inovacija sa područja Švicarske, te sadržaj sa uzbudljivim razgovorima iz cijelog svijeta. Naši govornici se protežu od 16-godišnjeg svjetski poznatog Tanmay Bakshia (stručnjak u području umjetne inteligencije), zatim Anne Bacher (tehnička direktorica u Jarooni) i profesora dr. Tim Weingärtner (HSLU, Lucern)".

Nezaobilazna tema na svim online i offline konferencijama u organizaciji WeAreDevelopers je diverzitet u IT industriji.

"Žene su slabo zastupljene u tehničkim zanimanjima. Stoga ih nastojimo učiniti vidljivijima u našoj industriji. Oni su snažni uzori, mi to želimo pokazati i aktivno podržati njihove interese", navodi Gerry Schneider, koji se kao VP Events predano zalaže na temu diverziteta i inkluzije.

Nicholas Bürer, generalni direktor digitalswitzerland asocijacije, u kratkoj izjavi povodom dolaska WeAreDevelopers u Švicarsku izjavio je: "Jako smo sretni što WeAreDevelopers dolazi u Švicarsku i što digitalalswitzerland može podržati ovu inicijativu od samog početka. Nedostatak IT stručnjaka je izazov za poslodavce u Švicarskoj. Iz tog razloga pozdravljamo inicijative poput WeAreDevelopers koje se žele suprostaviti nedostatku kvalificiranih radnika."

Za više informacija o registraciji, trekovima i agendi WeAreDevelopers Live Week konferencije pogledajte na linku.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40
Oglasi za posao