Uspješno održan "Just Code It" hackathon

Uspješno održan "Just Code It" hackathon

Development Edukacija Programiranje Takmičenja
25.12.2019. / 25.12.2019.

Od strane Udruženja studenata elektrotehnike Evrope - EESTEC LC Sarajevo, od 21. do 22. decembra 2019., u prostorijama "Bit Alliance Lab" u zgradi Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, održano je 24-satno studentsko takmičenje, koje se sastojalo od akademskog i praktičnog dijela - web development hackathon “Just Code It”.

Cilj hackathona je bio spojiti mlade ljude koji će za kratko vrijeme razviti osnovni koncept i ideju za rješavanje određenog problema, te napraviti dobru i kvalitetnu prezentaciju istih. Na ovom takmičenju učešće je uzelo 10 ekipa od po 3 člana, koji su radili na zadatku da kreiraju web stranicu koja bi olakšala studentski život. Pobjednicima takmičenja u kategoriji Programming Challenge proglašeni su Adnan Čutura, Samir Habota i Adi Šoše (ekipa RootIT), a u kategoriji Inovation Challenge su Faris Poljčić, Faris Šišić i Mirza Sinanović (ekipa OnoMoe).

Pored takmičarskog dijela, učesnici su imali priliku upoznati se i družiti sa studentima različitih fakulteta, kao i sa organizatorima projekta. Hackathon Just Code It je okupio mlade i ambiciozne studente sa Elektrotehičkog fakulteta Sarajevo, Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Sarajevo, Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru, Fakulteta elektrotehnike Tuzla, International Burch University i International University of Sarajevo i Sarajevo School of Science and Technology.

Projekat je prepoznat od strane mnogih kompanija, koje su odlučile podržati isti. Najveća podrška došla je od Zlatnog partnera hackathona - kompanije ZIRA. Srebreni partner hackathona je bila Coca Cola HBC BH Sarajevo. Projekat su podržale i kompanije: Mistral Technologies, Isatis Software Solutions, Plus.ba, Vitinka, Podravka, Vitaminka i Franz and Sophie, kao partneri hackathona.

IT Base forum Registruj se
Payoneer u BiH
Biznis Pomoc
12.11.2021 16:02
Slika dana
Off topic
30.09.2021 02:22
Kako naučiti C# & dotNet Core
Programiranje
30.01.2021 06:37
Learning Python Course!
Programiranje
14.09.2020 14:31