Tershouse - novi coworking space uskoro u Sarajevu

Tershouse - novi coworking space uskoro u Sarajevu

Coworking Freelance
20.08.2019. / 21.08.2019.

Sve je više mladih osoba koje freelancing vide kao način da razviju uspješnu karijeru i kvalitetan život u BiH. Svojim radom žele povećati broj zaposlenih i smanjiti broj mladih ljudi koji napuštaju zemlju.

U skladu sa tim trendom sve je veća potražnja za odgovarajućim prostorijama za rad. Ranije smo pisali o dostupnim coworking prostorima u Bosni i Hercegovini i taj članak možete pronaći ovdje. Novi coworking space, koji će uskoro biti na usluzi Sarajlijama, je Tershouse. Prostor se nalazi na Pofalićima, na adresi Kolodvorska 5. Simbolično je nazvan Tershouse (znajući da programeri ponekad znaju biti pravi tersovi ?‍♂️)

Površina prostora je oko 400 kvadrata + dvije vanjske terase, od kojih će jedna iduće godine biti velika sala na otvorenom, gdje planiraju organizaciju raznih evenata i konferencija. Radni prostor je podijeljen na dva dijela. Prvi, namijenjen freelancerima, i drugi dio, namijenjen manjim IT kompanijama. Ukupno je dostupno 75 radnih stolova za rad.

Iznajmljivanje sale za sastanke

Pored radnog dijela, korisnicma je na raspolaganju i 7 sala za sastanke koje također mogu iznajmiti i osobe koje nisu članovi. Prostor je opremljen najmodernijom opremom uz optički gigabitni link

Osim samog izdavanja stolova veliki fokus će biti na organizaciji meetup-a i oživljavanju IT community-a u Sarajevu, povezivanju sa ostalim IT centrima u Mostaru, Banja Luci i Tuzli, u saradnji sa drugim IT kompanijama, lokalnom zajednicom i internacionalnim partnerima. 

Cijena coworking prostora

Najam stola u freelance sektoru

Stol namijenjen freelancerima, uključuje 24-satni pristup prostoru, korištenje sala za sastanke, brainstorming sobe i printera na fer osnovi, popuste kod naših partnera, popuste pri organizaciji evenata u prostoru, popust za korištenje consluting usluga. Cijena zakupa je za jedan mjesec, bez obavezujućeg dugoročnog ugovora, i otkaznog roka

 - Cijena: 265KM / mjesečno

Najam stola u pro area sektoru

Stol namijenjen kompanijama ili freelancerima koji imaju potrebu za veću privatnost i veću radnu površinu, uključuje 24-satni pristup prostoru, korištenje sala za sastanke, brainstorming sobe i printera na fer osnovi, popuste kod naših partnera, popuste pri organizaciji evenata u prostoru, popust za korištenje consluting usluga. Cijena zakupa je za jedan mjesec, bez obavezujućeg dugoročnog ugovora, i otkaznog roka.

 - Cijena: 295KM / mjesečno

Najam sale za sastanke

Tershouse coworking raspolaže sa ukupno 7 sala za sastanke od kojih su 3 na raspolaganju za komercijalno izdavanje zainteresovanim koji nisu naši članovi. Sale su modularne, kapaciteta do 30 ljudi. Uz naše partnere na raspolaganju su i catering usluge. Cijena najma sale je 40KM po satu. Ukoliko je najam duži od 4 sata u toku dana, ostatak dana je besplatan. Maksimalni najam je 8 sati, ukoliko, sve posebni uslovi se mogu potencijalno dodatni naplatiti.

 - Cijena: 40 KM / sat

Dnevni najam stola

Dnevni najam stola uključuje pristup prostoru od 9:00 do 18:00 i besplatno korištenje skype ili brainstorming sobe. Korištenje konferencijskih sala nije uključeno u paket.

 - Cijena: 20 KM / dan

Virtuelna kancelarija

Ukoliko vam je potreban najam poslovne adrese, bez najma prostora tershouse nudi uslugu virtuelne kancelarije koja uključuje poslovnu adresu, prijem pošte, te 2 sata mjesečno korištenje konferencijskih sala.
 
 - Cijena: 150 KM / mjesečno
 
OneCoworking - globalna mreža coworking prostora
 
Dio su globalne mreže coworking space-ova OneCoworking (onecoworking.com) tako da svi članovi putem OneCoworking aplikacije mogu otići u Berlin, London, Madrid ili bilo koje drugo mjesto i raditi određeni broj dana besplatno.


Freelance agencija

Od iduće godine, unutar prostora će poslovati i freelance agencija, zasebna kompanija koja će članovima prostora nalaziti projekte za domaće i internacionalne klijente te na taj način direktno pomoći kako freelancerima, tako i manjim firmama, koje imaju problem da se izbore na tržištu. 
 
Radno vrijeme će biti od 9:00 do 18:00 svaki radni dan, s tim da članovi imaju 24/7 pristup sa NFC karticama. Radovi su u završnoj fazi, pa nastavite pratiti našu stranicu kako biste na vrijeme saznali kada je otvorenje ?
 
Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40