Spark School od jeseni u Maglaju: Otvorene prijave

Spark School od jeseni u Maglaju: Otvorene prijave

Edukacija
08.08.2019.

Nakon Mostara i Zenice, vrijeme je da se SPARK school proširi i na ostale gradove Bosne i Hercegovine. Čast je pripala gradu Maglaju, gdje će od jeseni budući programeri iz Maglaja, Žepča, Zavidovića, Tešnja, Doboja, Gračanice i Teslića moći sudjelovati na početnim i naprednim radionicama programiranja. 

Glavno mjesto okupljanja će odsad biti IT Hub Maglaj by SPARK, učionica u sklopu JU Doma kulture „Edhem Mulabdić“ Maglaj. Ona će biti opremljena kompjuterima, edukacijskim robotima te svime ostalim što je potrebno da lokalni dev entuzijasti nauče programiranje, timski rad te da se upoznaju sa najnovijim tehnologijama iz svijeta softver developmenta. Sredinom 9. mjeseca će početi radionica početnog programiranja, za koju nije potrebno nikakvo prethodno znanje iz programiranja.

Nakon toga slijedi radionica naprednog programiranja, a moramo napomenuti da će obje radionice u potpunosti pratiti kurikulum SPARK school. Osim znanja, najbolji i najaktivniji polaznici će dobiti intervju u jednoj od najvećih IT tvrtki u našoj državi - NSoftu.  Inicijativu je pokrenuo web developer Saša Stanić, te je ista podržana od strane Općine Maglaj na čelu sa načelnikom Mirsadom Mahmutagićem, direktorice JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“ Maglaj Svjetlane Zamboni, te tvrtke NSoft. 

Jeste li znali da će do sljedeće godine bosansko-hercegovačke kompanije trebati više od 15 000 programera?

Idealno vrijeme da se upišete na besplatne radionice web programiranja u IT Hub Maglaj by SPARK. To možete uraditi popunjavanjem kratke forme na www.spark.ba/school.

Scroll do prijavne forme, a zatim odaberi web programiranje, početne radionice i grad Maglaj! 

Sve novosti o IT Hub Maglaj by SPARK možete pratiti i na Facebook te Instagram stranicama. 

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40