Rudi Bauer, top menadžer kompanije StepStone, pridružuje se WeAreDevelopers timu

Rudi Bauer, top menadžer kompanije StepStone, pridružuje se WeAreDevelopers timu

Kompanije Karijera
04.08.2020. / 04.08.2020.

Rudi Bauer, donedavno CEO StepStone Austrija i globalni evangelist grupacije StepStone, pridružit će se upravi organizacije WeAreDevelopers. Nakon sedam uspješnih godina na internacionalnim menadžerskim pozicijama u grupaciji StepStone, Rudi Bauer pridružuje se vodećoj evropskoj platformi za IT talente na poziciji Vice President Digital Classified.

"Oduševljeni smo da se Rudi, kao jedan od najpriznatijih donosilaca odluka u tehnološkom HR sektoru, pridružuje upravi WeAreDevelopers-a. Rudi posjeduje impresivne uspjehe pri unapređenju digitalnog oglašavanja u StepStone grupaciji, te se radujemo što ćemo biti u prilici iskoristiti njegovo veliko iskustvo za razvoj WeAreDevelopers biznisa", izjavili su osnivači WeAreDevelopers organizacije, Sead Ahmetović i Benjamin Ruschin. "Počašćeni smo što se Rudi odlučio pridružiti našoj organizaciji, te se radujemo zajedničkom radu na unapređenju internacionalnog rasta naše platforme za zapošljavanje IT talenata".

Rudi Bauer je 28 godina profesionalne karijere u menadžmentu i liderstvu proveo u telekom, IT i oglašivačkoj industriji. Oduvijek iskazuje interesovanje za složene odnose između kompanija i ljudi. "Rat za talente je tek počeo, a ja sam ubjeđen da smo iskusili samo vrh tog ledenog brijega, stoga su nam zaista potrebni istinski stručnjaci koji s jedne strane donose razumijevanje spram ciljne skupine, a s druge strane mogu pomoći kompanijama da prepoznaju potrebe i želje te iste ciljne skupine", navodi Rudi Bauer, Vice President Digital Classified pri WeAreDevelopers.

"WeAreDevelopers me impresionirao od prve minute, predstavljajući se kao mjesto za developere koje su kreirali developeri. To je, upravo, ispravan način suočavanja sa prisutnim nedostatkom softverskih developera i IT stručnjaka, odnosno susretanja i upoznavanja oči u oči sa njima."

U najnovijoj epizodi WeAreDevelopers Podcast-a, Rudi Bauer otkriva više o motivima pridruživanja organizaciji WeAreDevelopers. Poslušajte cijeli podcast na linku.

Slika dana
Off topic
15.05.2023 11:48
IT praksa u firmama iz Bosne i Hercegovine
Posao IT kompanije
02.09.2022 23:37
uhvatipopust.ba
Biznis
13.07.2022 12:44
Python Online Courses
Programiranje
07.06.2022 08:42
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
28.05.2022 22:02
Oglasi za posao