Mostarska IT kompanija "ZenDev" otvorila ured i u Sarajevu

Mostarska IT kompanija "ZenDev" otvorila ured i u Sarajevu

Kompanije Biznis
12.04.2021. / 12.04.2021.

Ranije smo pisali o Senadu Šantiću, Mostarcu koji se prije nekoliko godina vratio iz Švedske i osnovao programersku kompaniju ZenDev.

Senad se 1993. godine odselio u Švedsku, gdje je odrastao i školovao se. Studirao je informatiku a nakon završetka studija odlazi u SAD na godinu dana, gdje postepeno počinje njegovo usmjeravanje prema biznisu i poduzetništvu. Nakon toga Senad se seli u Mostar i osniva firmu sa partnerom iz Švedske.
Od tada je poslovanje kompanije u stalnom porastu, te su odlučili da pored Mostarskog ureda otvore još jedan, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Ured u Sarajevu su osnovali kako bi uspješno odgovorili na sve veću potražnju za njihovim uslugama od strane klijenata, prvenstveno iz Švedske, zatim i cijelog svijeta.
 

Mart mjesec u znaku ZenDev-a

Facebook/ZenDev
 
Pored priprema za otvaranje novog ureda Mart mjesec su obilježila i nova zapošljavanja. Uprkos trenutnoj situaciji uzrokovanoj pandemijom, koja se nagativno odrazila u mnogim kompanijama, zaposlili su čak 15 novih kolega
 
Povezani članci:
 
 
 
 
Kako su naveli osim širenja tima, neke stvari ne žele mijenjati, a to su sjajna atmosfera, vhunski projekti, te specijalne epizode njihovog podcasta #7sRođom. Podcast su pokrenuli prošlog mjeseca i trenutno broji četiri epizode koje možete pogledati na ovom linku.
 
Kratki video snimak novog ureda pogledajte u postu ispod
 
 
Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40
Vezane kompanije
Oglasi za posao