Kompanija Meta Software Solutions iz Mostara nova članica Bit Alijanse

Kompanija Meta Software Solutions iz Mostara nova članica Bit Alijanse

Biznis
19.11.2018. / 19.11.2018.
Tokom protekle sedmice Bit Alijansa je postala bogatija za još jednu članicu iz Mostara. Zajednici Bit Alijanse se pridružila kompanija Meta Software Solutions. Sporazum o pridruživanju su potpisali Haris Hadžiahmetović, direktor kompanije Meta Software Solutions i Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse.
 
Bit Alijansa trenutno okuplja 52 članice iz cijele BiH, te je od izuzetne važnosti uključivanje kompanija iz svih područja BiH, te pokretanje aktivnosti koje će rezultirati većem zapošljavanju mladih, kao i kreiranju kvalitetnog poslovnog okruženja u BiH.
 
MSS se bavi razvojem digitalnih proizvoda, prvenstveno u web i mobile domeni. Svoju priču započeli su kao startup tim u Mostaru još u 2014. godine, a rezultat rada je omogućio da ostvare suradnje sa različitim outsourcing partnerima širom Evrope, te uz rad na klijentskim projektima, intenzivno investiraju u razvoj vlastitih proizvoda. Jedan od novijih poduhvata njihovog R&D tima je razvoj mobilnih igrica gdje su u kratkom roku ušli u programe dva publishing studija iz Francuske i Finske.
 
„Drago mi je iskoristiti svaku priliku da učestvujem u rastu i razvoju IT scene u BiH. Ovo je odlična platforma gdje možemo zajednički doći do konkretnih rješenja i time osigurati bolje okruženje za rad i razvoj. Fenomenalno je vidjeti količinu dobre energije među ljudima u IT sektoru i radujem se budućim prilikama za suradnju sa ostalim članicama Alijanse.“ istakao je Haris Hadžiahmetović, direktor kompanije Meta Software Solutions.
 
Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse tokom potpisivanja sporazuma o pridruživanju zaželio je srdačnu dobrodošlicu kompaniji Meta Software Solutions, te naveo kako  kompanije ujedinjene pod krovom Bit Alijanse imaju mogućnosti djelovanje na goruće probleme IT industrije BiH, među kojima se ističe nedostatak kvalifikovanog radnog IT kadra, kao i promocije ove brzorastuće industrije.
Feature Flag
General
04.08.2022 08:26
uhvatipopust.ba
Biznis
13.07.2022 12:44
Python Online Courses
Programiranje
07.06.2022 08:42
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
28.05.2022 22:02
Pomoc oko ispita - Kotlin, Android Studio
Programiranje Pomoc
11.04.2022 10:37