Još dvije sedmice do početka WeAreDevelopers World Congress 2021

Još dvije sedmice do početka WeAreDevelopers World Congress 2021

Konferencije Edukacija
16.06.2021.

Najveći svjetski kongres za developere koji je pokrenuo bečki startup WeAreDevelopers, nakon održavanja u Beču i Berlinu, ove godine se održava online zbog pandemije. Keynote govornik je Tim Berners-Lee, izumitelj World Wide Weba.

Konferencija će se održati od 28. juna do 1. jula 2021., a Tim Berners-Lee će biti jedan od keynote predavača. Zbog i dalje prisutne pandemije najveći kongres za developere se održava online.

Veliko zadovoljstvo za sve prisutne će upravo biti gostovanje Tim Berners-Leeja, koji i dalje važi za jednog od najutjecajnijih ljudi u svijetu tehnologije. Osim njega, predavači će biti i Jeff Atwood (suosnivač Stack Overflowa), Hakon Wium Lie (izumitelj CSS-a), Misko Hevery (izumitelj Angular JS-a), John Romero (nagrađivani kreator igara) i mnogi drugi tehnološki pioniri, kreatori i dokazani stručnjaci koji će svoje znanje i iskustvo podijeliti s globalnom zajednicom programera. Pogledajte kompletnu listu govornika na linku.

Osnovna karakteristika kongresa je sposobnost povezivanja i interakcije s drugim ljudima i kompanijama. Tokom trajanja WeAreDevelopers World Congress-a posjetioci inovativnog internet formata mogu iskusiti virtuelnu izložbu koja im omogućava interakciju s kompanijama iz svih vrsta industrija i to sve putem chata uživo ili kroz mogućnost "jedan na jedan" razgovora sa svojim "junacima" putem virtuelnih mrežnih salona.

Četverodnevni događaj sa preko 100 predavanja obradit će dinamične teme od važnosti za developere kao što su Frontend i Backend, kvantno računarstvo, Cloud, Internet of Things, DevOps, umjetna inteligencija (AI), robotika i mobilnost, blockchain, te testiranje i sigurnost.

Kongres će se reflektirati na developere koji preuzimaju sve više odgovornosti u svijetu, djelujući kreacijom i njenom primjenom, time stvarajući disrupciju našeg društva.

Više informacija o događaju možete pronaći na ovom linku

Besplatne ulaznice

Kao i svake godine, portal IT Base u saradnji sa WeAreDevelopers organizuje brzu podjelu ulaznica za kongres. Najbržim čitateljima je na raspolaganju 5 besplatnih ulaznica koje se aktiviraju putem koda WWC21-ITBASE. Požurite!

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40
Oglasi za posao