IT Base update: Unaprijeđeni AMS generator

IT Base update: Unaprijeđeni AMS generator

Freelance Novosti
18.03.2021. / 18.03.2021.

Online alat za brzo i jednostavno generisanje AMS obrasca, koji smo u junu 2019. godine kreirali, postao je veoma popularan među domaćim freelancerima.

Fizička lica koja primaju uplate iz inostranstva imaju obavezu da obračunavaju, prijavljuju i uplaćuju porez na ostavreni dohodak. Izmjene Zakona o porezu na dohodak, iz aprila 2018. godine, odnose se na uvođenje posebnog obrasca AMS-1035 koji služi u svrhu obračunavanja poreza na dohodak na prihode od samostalne djelatnosti iz inostranstva, što olakšava primjenu zakonskih propisa, s obzirom na to da je do sada bilo određenih nejasnoća u pogledu prijave prihoda.

Više o tome možete pročitati u ovom postu - link

Ubrzo smo dodali i opciju snimanja popunjenih podataka iz forme kako bi svako naredno generisanje bilo brže. Međutim, navedena opcija je snimala samo jedan set podataka pa su korisnici koji rade sa više klijenata morali vršiti određene izmjene podataka. 

Unaprijeđeno snimanje i upravljanje klijentima

Zbog navedenog ograničenja unaprijedili smo postojeći sistem na način da sada nudi mogućnost snimanja više setova podataka - za svakog klijenta posebno. Također su dostupne i opcije izmjene i brisanja snimljenih formi.

Napominjemo da IT Base ne spašava unesene podatke ni u kojem obliku. Iste se snimaju lokalno u web browseru koji koristite.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

AMS generator je dostupan na linku: https://lab.itbase.ba/ams-generator