Infobip preuzima portal "Netokracija"

Infobip preuzima portal "Netokracija"

Biznis Kompanije
13.07.2022.

IT kompanija Infobip preuzima hrvatsko-regionalni poslovno-tehnološki magazin Netokracija s ciljem osnaživanja developerske zajednice i pružanja developerskog sadržaja te dodatnog podizanja vrijednosti IT-ja u društvu, izvijestili su u utorak iz Infobipa.

Netokracija će u sklopu Infobip Grupe nastaviti djelovati kroz neovisno uredništvo uz potencijal širenja na druga tržišta, a njezin dvanaesteročlani tim, na čelu s osnivačem Ivanom Brezakom Brkanom, postat će dio Infobipovog odjela za developersko iskustvo koji vodi Ivan Burazin, ističu iz Infobipa.

Brezak Brkan će u sklopu toga preuzeti ulogu Infobipovog direktora za developerski sadržaj, te uz Tenu Šojer Keser iz Netokracije voditi tim za kreiranje raznog sadržaja za developersku publiku, poput web, blog, video, podcast sadržaja i drugih, dok će Mia Biberović nastaviti voditi, kako kažu, nezavisno uredništvo Netokracije.

Netokraciju je Brezak Brkan pokrenuo prije 13 godina, danas djeluje u Hrvatskoj i Srbiji, pokrivajući i ostatak regije tekstovima, konferencijama i drugim sadržajem, a kako je Infobip u aprilu prošle godine preuzeo konferenciju Shift zbog jačanja pristupa developerskom ekosistemu, preuzimanje Netokracije je također korak u tom smjeru, kažu iz Infobipa.

"Akvizicijom Netokracije cilj je osnažiti developersku zajednicu pružajući joj vrhunski developerski sadržaj, a sinergijom Infobip Shift konferencije i Netokracije želimo dosegnuti developersku zajednicu na daljnjim tržištima i druge kontinente", kazao je povodom preuzimanja Burazin, Infobipov član Uprave za developersko iskustvo.

Brezak Brkan, pak, smatra da će se "uz podršku Infobipa i suradnju s postojećim i novim partnerima, Netokracija još bolje moći posvetiti svojoj ulozi kroničara najbrže rastuće hrvatske industrije".

Iz Infobipa još navode da formalno preuzimanje Netokracije slijedi po ispunjenju svih uslova potrebnih za zaključenje transakcije, pri čemu ne otkrivaju njezinu vrijednost/iznos.

 

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40
Oglasi za posao