BS Telecom Solutions predstavio software za poslovanje u cloud okruženju

BS Telecom Solutions predstavio software za poslovanje u cloud okruženju

Kompanije Novosti
28.04.2019. / 29.04.2019.

Kompanija BS Telecom Solutions učestvovala je na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji američke kompanije Oracle, koja je održana u Sarajevu pod nazivom Oracle Cloud Day.

Predstavnici BS Telecom Solutions na konferenciji su predstavili vlastiti software za sistem naplate u Oracle Cloud okruženju (Billings runs on Oracle Cloud). Radi se o potpuno novom konceptu mogućnosti naplate i odnosa sa korisnicima, koji je primjenjiv u različitim industrijama, ali i sektoru javnih usluga kroz razvijanje takozvanih pametnih gradova, što je također jedna od platformi koje BS Telecom Solutionsintenzivno razvija i uspješno implementira. Prebacivanje poslovnih procesa sa klasičnih servera u cloud, globalni je trend i nastavak digitalne transformacije konvencionalnih oblika poslovanja.

Mirza Varatanović, direktor firme BS Telecom Solutions, ističe kako je ovaj njihov proizvod u potpunosti konkurentan na međunarodnom tržištu, što potvrđuju i nagrade koje ORACLE, kao jedan od svjetskih lidera u ovoj inovativnoj industriji, već duže vremena dodjeljuje sarajevskoj kompaniji.

"Ponosni smo na nagrade koje smo dobili među kojim posebno izdvajam nagrade Innovation Partner of the Year 2019 i Oracle Partner of the year IaaS&PaaS za 2019. godinu za region centralne i istočne Evrope koja nam je uručena tokom Oracle Partner Executive Forum Central Eastern Europe održanog u Ljubljani u martu. Na ovaj način potvrđuje se da smo lideri na tržištu Bosne i Hercegovine i kada su u pitanju inovacije u cloud tehnologiji, ali i sve snažniji igrač na regionalnoj i međunarodnoj sceni. Također ove nagrade jamče sigurnost i pouzdanost softvera koje razvijamo. Ovakvi sistemi osiguravaju višemilionske uštede svim njegovim korisnicima i vjerujem da će se poslovni sektor u Bosni i Hercegovini sve više uključivati u ovaj segment digitalizacije poslovanja, koja će im poslovne procese učiniti, ne samo jeftinijim, već efikasnijim i sigurnijim", rekao je Varatanović.

BS Telecom Solutions firma je osnovana 2002. godine i na tržištu je prisutna kao proizvođač, isporučilac i integrator kompletnih telekomunikacijskih i informacijskih sistema, koji se zasnivaju na modernim tehnologijama i vlastitim tehnološkim istraživanjima. Čini je tim sa više od 90 uposlenika, od kojih 90 posto čine visokoobrazovani inžinjeri, sposobni pružiti rješenja i ispuniti kompleksne zahtjeve klijenata. Stalno školovanje osoblja omogućava efikasno korištenje bilo koje razvijene platforme u kratkom vremenskom periodu. BS Telecom Solutions član je i Američke trgovačke komore AmCham.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40