Banjalučka kompanija među 50 najbrže rastućih IT kompanija Srednje Evrope

Kompanije Promo
01.12.2020.

Vodeća globalna kompanija u oblasti poslovnog savjetovanja, Deloitte, izabrala je JSGuru, brend banjalučke IT kompanije GotSolution d.o.o. među 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija Srednje Evrope za 2020. godinu.

Izbor tehnoloških kompanija sa najbržim rastom u Srednjoj Evropi provodi se već osamnaest godina u organizaciji svjetski priznate kompanije Deloitte. U kategoriji Zvijezda u usponu Deloitte uvrštava „mlade“ kompanije s potencijalom rasta koje posluju kraće od četiri godine, što je minimalni prag za ulazak u glavnu kategoriju.

Na ovogodišnjem 21. izdanju takmičenja učestvovalo je više od 300 kompanija iz 18 zemalja. Jedina plasirana kompanija iz Bosne i Hercegovine našla se na 22. mjestu sa zabilježenim rastom od 131%, a to je GotSolution sa svojim brendom JSGuru, koji razvija visokokvalitetna softverska rješenja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

JSGuru je tokom 4 godine uspješnog poslovanja otvorio kancelarije u Banjoj Luci i Novom Sadu sa ukupno više od 60 zaposlenih. Ostvario je saradnju sa više od 20 klijenata u 12 država, a na nekim projektima aktivno radi već nekoliko godina u nizu. Novosti i dešavanja u kompaniji moguće je pratiti na njihovoj zvaničnoj Facebook stranici i profilu na Instagramu.

Ovogodišnja prosječna stopa rasta prijavljenih kompanija znatno je viša u odnosu na proteklu godinu, što ukazuje na ekspanziju IT industrije, uključujući i Bosnu i Hercegovinu. Zbog toga je opravdano očekivanje da će se sadašnje ‘zvijezde u usponu’ uskoro pronaći i na Deloitte-ovoj listi Top 20 najbrže rastućih tehnoloških kompanija Srednje Evrope.