Authority Partners proslavio 17 godina od otvaranja tehnološkog centra u Sarajevu

Authority Partners proslavio 17 godina od otvaranja tehnološkog centra u Sarajevu

Kompanije Biznis
25.03.2022.

U četvrtak, 24. marta, Authority Partners (AP) je proslavio tri značajne godišnjice: 24 godine su prošle od osnivanja kompanije u SAD-u i početka globalnog poslovanja, 17 godina od otvaranja tehnološkog centra u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, i druga godišnjica od osnivanja AP tehnološkog centra u Istanbulu, Turska.

Globalna AP porodica, koja broji preko 500 konsultanata sa pet kontinenata, okupila se na online događaju da oda priznanje svom uspješnom putovanju. U uvodnom govoru, Dalibor Marijanović, izvršni potpredsjednik za konsalting u AP-u, osvrnuo se na uspješno prevazilaženje izazova koji su došli sa pandemijom, te na recentne događaje u Ukrajini, naglašavajući da je kompanija posvećena društvenoj odgovornosti i pružanju podrške AP timu.

"Ove godine proslavljamo naš tim koji broji preko 500 uposlenika. Ovo je velika prekretnica u našem razvoju. Zahvalan sam što imam priliku da radim sa pametnim pojedincima različitog porijekla. Svi dijelimo istu strast za razvojem izvrsnih IT rješenja, dok istovremeno učimo iz različitih perspektiva, stavova i znanja. Naš brod je na pravom kursu. Istražujemo nove granice i tražimo nove mogućnosti. Čast mi je podijeliti svoje vrijeme sa svima vama", rekao je Dalibor.

Lojalnost, snažan osjećaj podrške i posvećenosti, je temelj uspjeha Authority Partners-a. Uposlenici koji su dio AP porodice preko deset godina primili su ček u iznosu od 10,000 KM u znaku zahvalnosti za njihovu lojalnost i doprinos.

Tradicionalno, četvrta po redu "Community Hero" nagrada je dodijeljena u duhu društvene odgovornosti kompanije i uvjerenja da se prosperitet uspješno postiže u inkluzivnom društvu. Ovogodišnje priznanje je dobilo humanitarno udruženje Ruku na srce, čije aktivnosti su usmjerene ka podršci socijalno ugroženih kategorija.

"Svi naši članovi, mladi ljudi, isključivo su volonteri. A ono što nas sve povezuje je zajednički cilj i želja za pružanjem podrške osobama iz porodica slabijeg materijalnog stanja ali i mnogih drugih ugroženih kategorija koje se nalaze na marginama našeg društva. U ime kolektiva Ruku na srce ovim putem želim se zahvaliti na dodijeljenoj plaketi kao i priznanju, te poručiti da nam zaista mnogo znači što je nesebičan rad i trud svih naših volontera prepoznat na ovakav način u lokalnoj zajednici", podijelio je Faris Gurda, član upravnog odbora udruženja.

Svake godine kompanija ima čast da predstavi nove AP ambasadore, istinske predstavnike kulture kompanije, prepoznatljive po lojalnosti, podršci, profesionalizmu, znanju, pozitivnosti i entuzijazmu. Ovog puta, Anesa Budim Kovač, direktorica operacija u AP-u, dodijelila je ovu prestižnu titulu osam uposlenika.

"AP ambasadori su važan dio naše kulture. Oni su naši vrijedni partneri u implementaciji, promociji i prikupljanju povratnih informacija na sve važne AP inicijative širom svijeta", kazala je Anesa.

U završnom govoru, Maja i Erol Karabeg, osnivači AP-a, čestitali su AP zajednici godišnjicu i zahvalili se svima što su protagonisti ove uspješne priče.

"Znam da ne mogu značajno promijeniti svijet na način na koji bih ja željela, ali vjerujem da našim radom i saradnjom u AP-u činimo svijet malo boljim. Stoga iskoristimo pozitivnu energiju ovog događaja i podijelimo je sa ljudima oko nas", naglasila je Maja.

"Živimo u veoma izazovnim političkim vremenima, ali ne mogu da ne gledam u budućnost sa velikom nadom i uzbuđenjem. Sudbinom ili spletom okolnosti, mi radimo u najboljoj industriji na svijetu, u najboljem trenutku za IT. Poduzetnici i kompanije zavise od nas da ostvarimo njihovu viziju i promijenimo svijet", zaključio je Erol, i dodao da Authority Partners povezuje ljude širom svijeta, te smanjuje predrasude i nejednakosti. Događaj je zatvorio sa važnom porukom da AP tim nastavlja učiti i rasti, kao i da budućnost uistinu izgleda uzbudljivo i perspektivno za sve u AP-u.

AP tim je prisustvovao godišnjici sa svih strana svijeta i pet vremenskih zona. Sjajna atmosfera je ispunila online prostor, a moderator, glumac i producent Boris Šiber je svojim dosjetkama dodatno začinio ovaj važan događaj.

 

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40
Oglasi za posao