Kompanija Symphony napušta prostorije u SCC-u i seli se na olimpijsku planinu

Kompanija Symphony napušta prostorije u SCC-u i seli se na olimpijsku planinu

Kompanije Novosti
01.08.2019. / 01.08.2019.

Jedna od najuspješnijih BH softverskih kompanija, Symphony, će radne prostorije u urbanom dijelu grada zamijeniti planinskim okruženjem. Kako su objavili, na web stranici kompanije, broj uposlenih je i dalje u porastu te su odlučili da odsele na novu lokaciju.

Na iznenađenje mnogih, odlučili su se za Trebević, jednu od četiri olimpijske planine, udaljenu devet minuta vožnje od centra grada. Radni prostor će biti smješten na 800 metara nadmorske visine u novom kompleksu, smještenom uz glavnu cestu prema Trebeviću, u blizini Zlatišta, na jednoj od planina s najvišom koncentracijom kisika u zraku. Novo mjesto pružit će ljudima znatno poboljšano radno okruženje, kao i prostor za daljnje širenje. Zaposlenici Symphony-a i drugih kompanija moći će više vremena provoditi u prirodi i živjeti zdravijim životom, a istovremeno će moći uživati ​​u svim sadržajima koji u gradu nisu pri ruci.

Najveći problem im trenutno predstavlja nedostatak partking mjesta u pretrpanom kvartu gdje se trenutno nalaze, te prekomjerno zagađenje zraka.

Željeli smo pružiti zdravo radno okruženje u kojem će ljudi moći ići u teretanu ili odspavati dok su na poslu, prošetati 120 godina starom šumom dok imaju sastanke ili jednostavno provesti 20 minuta u prirodi, te se na prirodan način osloboditi stresa.

U novom kompleksu će uposlenici imati na raspolaganju različite prostorije za rad, dnevni boravak, kuhinju, kino, teretanu, zatvoreni bazen, amfiteatar, kao i prostorije za opuštanje i druženje. Ovo dinamično radno okruženje će doprinijeti boljoj komunikaciji, saradnji i rađanju novih ideja.

Za kraj su naveli:

Mi u Symphony-u smo oduševljeni mogućnostima koje će nam pružiti novi dom. Jedva čekamo da iskusimo prednosti koje će nam donijeti novo mjesto i kako će se promijeniti kvalitet naših života nakon što se službeno uselimo. Zahvaljujemo se svima na podršci. Jedva čekamo da vas sve ugostimo u našem novom prostoru, koji se popularno naziva i "pluća grada".

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40