Google Maps testira sigurnosnu opciju koja će vas upozoriti ako taksi skrene sa rute

Google Maps testira sigurnosnu opciju koja će vas upozoriti ako taksi skrene sa rute

Novosti Aplikacije Zanimljivosti
10.06.2019. / 10.06.2019.

Google testira novu sigurnosnu funksionalnost za Google mape koja će vas upozoriti ako se vaš automobil ili taksi udalji od planirane rute za više od 500 metara. Ova opcija je uočena od strane XDA Developers tima, i čini se da je za sada dostupna samo za Indiju. "Upozorenja o odstupanju od rute" mogu se naći u meniju "Stay safer"; meni je dostupan nakon što ste odabrali odredište, ali prije nego što uđete u navigacijski mod.

google maps taxi

Iz načina na koji Google prikazuje ovu opciju, jasno je da su upozorenja koja se odnose na rutu namijenjena da budu sigurnosna opcija, djelujući kao znak upozorenja ako vas vozač taksija ne vodi direktno na odredište iz bilo kojeg razloga. Postoji mnogo legitimnih razloga da se ne koristi određeni put koji vam je dao Google (kao što je neočekivano zagušenje saobraćaja sa kojima aplikacija nije upoznata), ali dajući putniku rano upozorenje o bilo kakvim promjenama i dalje može biti od velike pomoći. Ovu opciju će, bez sumnje, cijeniti svi koji su imali negativna iskustva i platili visoke račune za vožnju taksijem, naročito prilikom boravka u inozemstvu.

google maps taxi

Nije poznato kada će navedena opcija oficijelno biti puštena u rad i biti globalno dostupna. Podsjećamo, prošle sedmice je Google ažurirao Google maps aplikaciju i omogućio uvid u lokacije radarskih kontrola.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40