Google mape od sada prikazuju lokacije radara i u Bosni i Hercegovini

31. May '19 Novosti

Google Maps je počeo da dobija određene mogućnosti koje su ranije bile dostupne ekskluzivno za njihovu navigacijsku aplikaciju - Waze.

Google je potvrdio da pušta mogućnost za Google Maps korisnike da vide ograničenja brzine, policijske radare i mobilne policijske radare u više od 40 država širom svijeta koja je od ranije bila dostupna samo na ograničenom broju tržišta.

lokacije radara bih

Ova mogućnost je dodana na Android i iOS verzijama Google Maps aplikacije. Vozači koji koriste ovu aplikaciju na Androidu moći će i sami prijaviti lokacije radara za mjerenje brzine koje možda Google do tada nije zabilježio, dok će vlasnici iPhonea moći samo vidjeti trenutno poznate lokacije kamera.

Lokacija radara je od sada dostupna i u Bosni i Hercegovini 

Google je potvrdio punu listu podržanih država koje od sada mogu vidjeti radare a to uključuje: Autralija, Brazil, U.S., Kanada, U.K., Indija, Mexico, Rusija, Japan, Andora, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatsa, Češka, Estonia, Finska, Grčka, Mađarska, Island, Izrael, Italija, Jordan, Kuvajt, Latvia, Litvanija, Malta, Maroko, Namibia, Holadnija, Norveška, Oman, Poljska, Portugal, Katar, Rumunija, Saudijska Arabija, Srbija, Slovačka, Južna Afrika, Španija, Švedska, Tunis i Zimbabve.

lokacije radara bih mostar sarajevo zenica doboj brod

 

U slučaju da nemate prikazane lokacije radara, prilikom navigacije, ažurirajte Google maps aplikaciju na svom telefonu.