Instagram uvodi opciju kupovine direktno u aplikaciji

Instagram uvodi opciju kupovine direktno u aplikaciji

19.03.2019. / 19.03.2019.

Instagram trenutno ima više od milijardu korisnika te su u kompaniji ocijenili da je pravo vrijeme za ulazak na ecommerce tržište. Od ranije je bilo moguće "tagovati" artikle na objavljenim postovima a od danas je iste moguće i kupiti direktno u Instagram aplikaciji bez odlaska na web stranicu prodavača. Opcija "Kupi putem Instagrama" je trenutno u testnoj fazi i omogućena je samo u Americi, za ograničeni broj korisnika među kojima su profili popularnih brendova.

Visina provizije koju će Instagram naplaćivati prodavačima nije još objavljena ali navode da ista neće uticati na krajnju cijenu za kupce.

Opcija kupovine je dostupna na klasičnim postovima i storijima pri čemu je prikazano dugme za kupovinu, koje vodi na opciju plaćanja umjesto na web stranicu prodavača, što je bio slučaj ranije. Na taj način kupci su oslobođeni gnjavaže oko dodatne registracije na stranicama pojedinačnih prodavača i ponovnog popunjavanja podataka. Plaćanje je moguće putem servisa na koje smo već navikli uključujući PayPal, Visa, Mastercard, American Express i Discover. Veliki broj aktivnih korisnika i jednostavnost kupovine u par klikova će privući veliki broj kupaca i otvoriti potuno novi kanal prihoda za kompaniju.

Nakon obavljene kupovine kupci će imati mogućnost praćenja procesa i eventualnog poništavanja transakcije. Prodavači će imati uvid samo u podatke koji su im potrebni da artikal isporuče kupcu, pri čemu će kupac dobrovoljno moći proslijediti i email adresu ukoliko želi primati obavijesti o sniženjima i sličnim promocijama od strane prodavača.

Ova opcija će bez sumnje dobro doći i influenserima koji već ostvaruju zavidne prihode objavom postova za promociju raznih brendova. 

Prodaja putem Instagrama

Potpuna lista brendova kojima je omogućena opcija prodaje proizvoda putem Instagrama: Adidas, Anastasia Beverly Hills, Balmain, Burberry, ColourPop, Dior, Huda Beauty, H&M, KKW Beauty, Kylie Cosmetics, MAC Cosmetics, Michael Kors, NARS, Nike, NYX Cosmetics, Oscar de la Renta, Outdoor Voices, Ouai Hair, Prada, Revolve, Uniqlo, Warby Parker i Zara.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40