YouTube uveo poglavlja za lakše snalaženje u dugim videima

YouTube uveo poglavlja za lakše snalaženje u dugim videima

Aplikacije Novosti
30.05.2020. / 30.05.2020.

Gledaocima dugačkih videa, podcasta i sličnih sadržaja na YouTubeu mogla bi se svidjeti nova mogućnost podjele snimki na manja poglavlja.

Gledate li dugačke video emisije, podcaste, koncerte ili kakve druge sadržaje na YouTubeu, a ne zanimaju vas baš u svojoj punoj dužini, do sada ste se mogli oslanjati tek na opis u kojem su njegovi autori mogli postaviti "timestamp" i tako označiti pojedina poglavlja unutar videa. YouTube je primijetio da je ova opcija popularna, pa je oznake poglavlja sada uveo i na vremensko trajanje ispod videa.

Odluči li se autor videa označiti sekcije unutar svog videa, njegovi će gledaoci te oznake moći vidjeti u obliku isprekidane linije. Prelaskom preko nje prikazat će im se tačno vrijeme početka i kraja pojedinog poglavlja, kao i njegov naslov, pa će biti lakše pronaći samo onaj dio videa koji vas zanima.

Funkcionalnost je kompatibilna i za starije sadržaje, što znači da će autori moći poglavlja dodati i u svoje starije video zapise. Na mobitelima će, prelazite li prstom iz jednog poglavlja u drugo, uređaj čak i kratko zavibrirati (ako to mobitel podržava) kako biste lakše pronašli početak pojedine sekcije.

YouTube je poglavlja na ograničenom broju korisnika testirao od prošlog mjeseca, a sada ona postepeno postaje dostupna korisnicima koji sadržaje s ovog servisa koriste putem desktopa i mobitela, bilo na Androidu ili na iOS-u.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40
Oglasi za posao