Uz prelazak na Chromium, Edge dobio i novu ikonu

Aplikacije Dizajn Zanimljivosti
05.11.2019. / 05.11.2019.

Microsoft je najavio kako će uskoro promijeniti vizualni identitet svoog preglednika Edge, otkrivši kako će izgledati njegov novi logotip i pripadajuća ikona

Microsoft Edge prelazi na Chromium, to znamo već neko vrijeme, ali još uvijek nije sigurno kada bi se sasvim osvježena verzija ovog preglednika mogla naći u stabilnoj verziji i dostupna svima. Trenutno se nalazi u beti, a Microsoft će ovoe sedmice održati konferenciju Ignite, pa možda na njoj otkrije neke nove detalje oko Edgea.

U međuvremenu, njihov visokopozicionirani menadžer iz odjela za razvoj mobilnih usluga i korisničkih iskustava Vishnu Nath na Twitieru je objavio novi znak koji će ubuduće krasiti Edge. On predstavlja odmak od manje ili više stiliziranog slova "e" kakvo se nalazilo u logotipu Internet Explorera i Edgea do sada.

 

Ovaj plavo-zeleni "puž" ili vijuga, kako vam drago, i dalje podsjeća na slovo "e", no vizualno je prilično različito od dosadašnjih znakova Microsoftovih preglednika. Neke novi znak pomalo podsjeća na onaj Firefoxov, drugi u njemu vide želju za odmakom od "bolnog" naslijeđa Internet Explorera, a Microsoft, očito, početak nove ere za svoj glavni internetski preglednik.