Uskoro dostupna opcija monetizacije na Twitteru - plaćanje za pregled tweetova

Uskoro dostupna opcija monetizacije na Twitteru - plaćanje za pregled tweetova

Aplikacije Novosti
28.02.2021.

Twitter je u četvrtak predstavio nekoliko novih opcija, koje trenutno testiraju, uključujući "Super Follow" opciju, pomoću koje će kreatori imati mogućnost zarađivati na vlastitim objavama.

Twitter je predstavio nove opcije i planove na godišnjem Analyst Day događaju. Najavili su planove da udvostruče prihode do kraja 2023. godine, sa trenutnih 3,72 milijardi dolara na 7,5 milijardi. Nadaju se da će im uvođenje novih opcija pomoći u ostvarenju navedenog cilja.

Super Follows

Nova Super Follows opcija omogućuje naplaćivanje za dodatni sadržaj poput bonus tweetova, pristup zatvorenim grupama, pretplate na newsletter ili pružanje novčane podršku korisniku. Twitter to vidi kao dobru mogućnost da followeri direktno podrže njihove omiljene kreatore sadržaja.

Alati za direktno plaćanje kreatora postaju sve popularniji i važniji posljednjih godina. Tako je Patreon izuzetno uspješan, a druge platforme uključujući Facebook, YouTube i GitHub, također su pokrenule opcije direktnog plaćanja kreatora. Twitter je najavio opcije pretplate koje bi im omogućile novi izvor prihoda, te se čini da će i oni uzeti dio kolača pomoću Super Followsa.

Microcommunities

Navedena opcija će omogućiti kreiranje posebnih grupa na osnovu korisničkih interesa i geografskog područja. Navedenu opciju planiraju javno testirati krajem ove godine. Na taj način žele unaprijediti korisničko iskustvo korisnicima, na način da plasiraju relevantniji sadržaj.

Grupe bi mogle postati koristan alat na Twitteru za nove korisnike, upravo zbog otvorene prirode platforme zbog koje je početak pomalo otežan.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40