Udruženje "Freelance u BiH" slavi prvi rođendan

Udruženje "Freelance u BiH" slavi prvi rođendan

Freelance Novosti
11.10.2019. / 11.10.2019.

Ove sedmice Udruženje "Freelance" BiH obilježava svoj prvi rođendan. Iako mlada organizacija napravili su veliki posao u proteklih 12 mjeseci. Od samog osnivanja njihov tim vrijedno radi na pitanjima bitnim za freelancere.

U proteklih godinu dana su učestvovali u izradi Prijedloga zakona o otpisu poreskih dugovanja fizičkim licima koji je usvojen u formi Nacrta u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, doprinijeli izradi apelacije Ustavnom sudu FBiH, prisustvovali raznim panelima gdje su isticali značaj freelancinga, ali i isticali probleme freelance zajednice u BiH, napravili forum za članove, istraživali mnoge teme vezane za freelancere u našoj državi kao što su 4% koje plaćamo za zdravstvo, dvostruko oporezivanje, inspekcijski nadzor, te mnoge druge, kako bi članovi bili što bolje informisani.

Predstavnici UFUBIH su također održali mnogobrojne sastanke sa zastupnicima u Parlamentu FBiH te nevladinim organizacijama a sve u svrhu zagovaranja potreba ove zajednice. Također su kroz medijsko djelovanje iznosili probleme freelance zajednice i bitnost freelancera za ekonomiju BiH.

Održali su i prvi EF Week u BiH te tako uključili našu državu na mapu važnih događaja u svijetu freelancinga na našem kontinentu.

Iz udruženja poručuju da i u narednom periodu nastavljaju intenzivno sa radom na prioritetnim temama bitnim za život i rad freelancera u našoj zemlji i pripremi mnoštva novih aktivnosti, događaja i korisnih stvari za članove i sve ostale freelancere u BiH. 

Želiš se okušati kao freelancer a ne znaš kako početi? 

Freelance poslovi - prednosti i mane najpopularnijih sajtova za digitalni rad

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40