Symphony se ponovo širi ― otvaraju peti ured u regiji

Biznis Karijera Kompanije Novosti
12.11.2019. / 12.11.2019.

Kompaniju Symphony čini tim od preko 150 ljudi, raspoređenih u uredima u Sarajevu, Beogradu, Novom Sadu i Skopju. Podsjećamo, početkom godine su otvorili svoj ured u Skopju, nastavljajući širenje i unaprijeđujući timove u Sarajevu, Beogradu i Novom Sadu.

Ovaj put za novi ured su odabrali Niš, gdje nastavljaju sa širenjem kompanije. Privukao ih je rastući tehnološki potencijal grada i veoma aktivna IT scena.

„Naše istraživanje pokazalo je da Niš ima impresivnu stopu rasta. Upoznali smo neke zaista sjajne inženjere iz Niša, a neki od njih čak rade i s nama u našim trenutnim centrima. Niš ima zadivljujuće kreativan i IT sektor, a tokom svake naše posete Nišu našli smo više razloga da ovdje započnemo našu priču. Mnogo toga se trenutno dešava u Nišu - to je savršeno mjesto za nas." - Ivan Dragosan, head ureda u Nišu

U toku je otvaranje prvih radnih mjesta, odnosno formiranje tima u Nišu koji će biti zadužen da kompanija Symphony svoju misiju poslovanja i dalje uspješno ostvaruje i nastavi bilježiti odlične rezultate na globalnom nivou.

Haris Memić, izvršni direktor i osnivač Simphony-a, je poručio: „U ovom trenutku smo koncentrisani na otvaranje našeg ureda u Nišu. Sigurni smo da naše buduće kolege iz Niša mogu mnogo toga ponuditi, ne samo nama, već i našim klijentima i partnerima iz cijelog svijeta. Smatram da su naši inženjeri podjednako dobri kao inženjeri iz San Francisca ili Londona ili bilo kojeg drugog poznatog inženjerskog centra.