Swinto je pobjednik ovogodišnjeg takmičenja Elevator Lab Challenge South-East Europe

Swinto je pobjednik ovogodišnjeg takmičenja Elevator Lab Challenge South-East Europe

Promo Takmičenja
16.12.2021.

Elevator Lab Challenge South-East Europe završen je sinoć (15. decembra) gala događajem na kojem su finalisti predstavili svoja rješenja stručnom žiriju i publici, te se takmičili za titulu najboljeg startupa u jugoistočnoj Evropi i nagradu od 10.000 €. Pobjednik ovog fintech takmičenja je tim Swinto koji će imati priliku da se predstavi na međunarodnom Elevator Lab Demo Day-u u proljeće 2022. godine, upozna rukovodstvo Raiffeisen Bank International Grupacije i dobije stručne savjete o poslovnim prezentacijama i jedinstvenim načinima predstavljanja poslovnim klijentima. 

Tim Swinto, koji je ujedno i pobjednik druge polufinalne večeri u kategoriji Payments and Advanced Analytics Solutions, podijelio je svoje utiske nakon pobjede u finalu:

„Uživali smo u iskustvu, dalo nam je divnu priliku da ponovo otkrijemo našu ideju i ono što nudimo. Uložili smo mnogo truda da napravimo prezentaciju koja odražava našu kompaniju”.

Stručni žiri, koji čine predstavnici Raiffeisen grupacije, ocjenjivao je najinovativnija rješenja u oblasti finansijskih tehnologija, a polufinalna takmičenja održana su još i u sljedećim kategorijama: 
 
Easy Albania pobjednik je prve polufinalne večeri održane 1. decembra. Njihovo rješenje bilo je najbolje u oblasti Innovative Banking Solutions for Retail, SME, and Corporate Clients.

Najinovativnije rješenje na polufinalnoj večeri 3. decembra, u kategoriji ESG Solutions, osmislio je tim TE Pema.

Pobjednički timovi polufinalnih večeri, kao najbolji u svojim kategorijama, osvojili su po 5.000 €, priliku da razviju pilot projekat sa jednom od lokalnih banaka, kao i mogućnost da svoja rješenja integrišu u sisteme Raiffeisen banke i dođu do 2,6 miliona klijenata. 
 
Elevator Lab Challenge South-East Europe je regionalno startup takmičenje Raiffeisen grupacije fokusirano na podršku tehnološkim inovacijama koje utiču na pozitivan razvoj finansijskih i bankarskih sistema. Ove godine, kroz online događaje uživo, timovi koji su učestvovali dobili su priliku da svoja fintech rješenja predstave stručnjacima, a gledaoci priliku da se uključe u diskusiju i educiraju iz oblasti startup rješenja. 

Detaljnije informacije o takmičenju, učesnicima, žiriju i nagradama možete pronaći na: https://elevator-lab.com/challenges/regional-1/, dok Gala događaj u cijelosti možete pogledati OVDJE.

Vaše .ba domene
General
03.06.2024 09:23
Kako naučiti C# & dotNet Core
Programiranje
03.06.2024 09:21
uhvatipopust.ba
Biznis
03.06.2024 09:21
Payoneer u BiH
Biznis Pomoc
27.05.2024 04:44