Stranci vam ne znaju izgovoriti ime i prezime? LinkedIn ima rješenje

Stranci vam ne znaju izgovoriti ime i prezime? LinkedIn ima rješenje

Aplikacije Karijera Zanimljivosti
11.07.2020.

Poslovna društvena mreža možda nije previše popularna u našim krajevima, ali kod traženja posla u inostranstvu može biti od koristi. Isto tako njena nova funkcija može pomoći svima iz naših krajeva.

Ako na LinkedInu pokušate potražiti posao van Bosne i Hercegovine i regije, a imate neko uobičajeno ime i prezime za naše krajeve, pogotovo ako ono sadržava dijakritičke znakove, stranci bi mogli imati problem prilikom izgovaranja istog. U pisanoj komunikaciji to nije problem jer će ga vjerojatno copy/paste, no ostvarite li video poziv, teško da će stranci znati kako vam se ime tačno izgovara.

Kako ne biste i vi i oni došli u nezgodnu situaciju, LinkedIn je uveo novu opciju. Od ove sedmice na svoju mrežu uvodi mogućnost dodavanja audio zapisa dugog do 10 sekundi, koji će biti moguće dodati na svoj korisnički profil. U tih 10 sekundi sami ćete snimiti tačan izgovor svog imena i prezimena, te tako pomoći u "dešifriranju" svima koji vam pregledavaju profil.

Klikom na zvučnik je moguće preslušati
kako se ime izgovara

Snimanje izgovora svog imena moguće je na LinkedIn dodati putem njihovih mobilnih aplikacija za iOS i Android uređaje (prema ovim uputama), dok je posjetom profilu s bilo kojeg desktop ili mobilnog uređaja isti moguće poslušati.

Svi korisnici LinkedIna, koji je inače u vlasništvu Microsofta, trebali bi ovu mogućnost dobiti do kraja ovog mjeseca. Uz ovaj detalj na profilu svi će znati kako biste htjeli da vam se ime tačno izgovara.

Slika dana
Off topic
15.05.2023 11:48
IT praksa u firmama iz Bosne i Hercegovine
Posao IT kompanije
02.09.2022 23:37
uhvatipopust.ba
Biznis
13.07.2022 12:44
Python Online Courses
Programiranje
07.06.2022 08:42
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
28.05.2022 22:02
Oglasi za posao