Stack Overflow omogućio "Dark Mode" temu

Stack Overflow omogućio "Dark Mode" temu

Development Novosti Programiranje Zanimljivosti
31.03.2020. / 31.03.2020.

Trend uvođenja "dark mode" teme u aplikacije i na web stranice je već svima poznata stvar. Gotovo sve popularne aplikacije su omogućile korisnicima da osim standardne teme mogu odabrati i tamnu verziju. Od danas je "dark mode" temu moguće odabrati i na najvećem online forumu za developere Stack Overflow.

Poznato je da programeri većinom koriste tamne teme u programima koje koriste za pisanje koda, tako da sy već duži niz godina tražili uvođenje tamne teme i na Stack Overflow. Zahtjev za Dark Mode je 12. najpopularnije pitanje na Meta podforumu (od 41.785 pitanja) i prvo najpopularnije u Zahtjevu za funkcije.

Iz Stack Overflowa kažu kako je bio veliki izazov implementirati navedenu funkcionalnost na njihovu platformu.

Mi smo među 40 najvećih web stranica na svijetu u pogledu mjesečnih jedinstvenih posjetitelja. Također imamo stotine drugih zajednica sa različitim dizajnom. Uz našu javnu Q&A platformu, imamo i profile programera, liste poslova, stranice proizvoda.

Uprkos izazovima, ova je prilika bila prevelika da bi se zanemarila. Danas sa ponosom objavljujemo objavljivanje Dark Mode u beta verziji za Stack Overflow. Želimo to podijeliti sa našom zajednicom i prikupiti povratne informacije kako bismo u budućnosti mogli poboljšati, iteratirati i proširiti Dark Mode.

Dark Mode možete aktivirati u dijelu korisničke postavke. Za ovu opciju morate biti prijavljeni na svoj Stack Overflow račun. Za sada nemaju plan implementi Dark Mode na ostale stranice u sklopu Stack Exchange mreže.

Za one koje zanima način na koji su dodali navedenu funkcionalnost, sutra planiraju objaviti blog Aarona Shekeyja, vođe dizajnerskog tima, koji detaljno opisuje postupak.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40
Oglasi za posao