Stack Overflow omogućio "Dark Mode" temu

Stack Overflow omogućio "Dark Mode" temu

Development Novosti Programiranje Zanimljivosti
31.03.2020. / 31.03.2020.

Trend uvođenja "dark mode" teme u aplikacije i na web stranice je već svima poznata stvar. Gotovo sve popularne aplikacije su omogućile korisnicima da osim standardne teme mogu odabrati i tamnu verziju. Od danas je "dark mode" temu moguće odabrati i na najvećem online forumu za developere Stack Overflow.

Poznato je da programeri većinom koriste tamne teme u programima koje koriste za pisanje koda, tako da sy već duži niz godina tražili uvođenje tamne teme i na Stack Overflow. Zahtjev za Dark Mode je 12. najpopularnije pitanje na Meta podforumu (od 41.785 pitanja) i prvo najpopularnije u Zahtjevu za funkcije.

Iz Stack Overflowa kažu kako je bio veliki izazov implementirati navedenu funkcionalnost na njihovu platformu.

Mi smo među 40 najvećih web stranica na svijetu u pogledu mjesečnih jedinstvenih posjetitelja. Također imamo stotine drugih zajednica sa različitim dizajnom. Uz našu javnu Q&A platformu, imamo i profile programera, liste poslova, stranice proizvoda.

Uprkos izazovima, ova je prilika bila prevelika da bi se zanemarila. Danas sa ponosom objavljujemo objavljivanje Dark Mode u beta verziji za Stack Overflow. Želimo to podijeliti sa našom zajednicom i prikupiti povratne informacije kako bismo u budućnosti mogli poboljšati, iteratirati i proširiti Dark Mode.

Dark Mode možete aktivirati u dijelu korisničke postavke. Za ovu opciju morate biti prijavljeni na svoj Stack Overflow račun. Za sada nemaju plan implementi Dark Mode na ostale stranice u sklopu Stack Exchange mreže.

Za one koje zanima način na koji su dodali navedenu funkcionalnost, sutra planiraju objaviti blog Aarona Shekeyja, vođe dizajnerskog tima, koji detaljno opisuje postupak.

IT praksa u firmama iz Bosne i Hercegovine
Posao IT kompanije
02.09.2022 23:37
uhvatipopust.ba
Biznis
13.07.2022 12:44
Python Online Courses
Programiranje
07.06.2022 08:42
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
28.05.2022 22:02
Pomoc oko ispita - Kotlin, Android Studio
Programiranje Pomoc
11.04.2022 10:37