Soft Skills Academy Sarajevo 2022. - izdvoji vrijeme za sebe i unaprijedi svoje vještine!

Soft Skills Academy Sarajevo 2022. - izdvoji vrijeme za sebe i unaprijedi svoje vještine!

Edukacija Karijera Konferencije
09.02.2022.

Soft skills  su neformalne vještine sa kojim se nemamo priliku susresti tokom formalnog obrazovanja u velikoj mjeri, a mogu biti ključne za napredovanje i upješnu karijeru. Neki primjeri ovih vještina su: komunikacijske vještine, kritičko razmišljanje, govor tijela, samoincijativnost, motivacija, vještine pregovaranja i ubjeđivanja i slično.

Za razliku od takozvanih hard skills vještina koje se mogu dokazati i mjeriti, soft skills su nemjerljive. Međutim, ono što je bitno naglasiti jeste da se soft skills vještine mogu unaprijediti i naučiti!

Veliki broj istraživanja ukazuje na važnost razvoja neformalnih vještina. Istraživanja Univerziteta Harvard i Fondacije Karnegi pokazuju da uspjeh u poslu zavisi 85% od razvijenosti soft skills vještina, a svega 15% od tehničkih znanja.

Kako steći neformalne vještine?

Obzirom da lične i profesionalne vještine imaju sve veći značaj prilikom stvaranja poslovne karijere,  te zbog činjenice da se ove vještine jako malo, ili nikako ne izučavaju tokom standardnog školovanja u BiH, EESTEC LC Sarajevo već 9 godina organizuje radionicu pod nazivom Soft Skills Academy Sarajevo.

EESTEC je neprofitna, nevladina i nepolitička organizacija, čija je misija i vizija ujediniti studente elektrotehnike širom Evrope radi ostvarivanja punog potencijala u akademskim i socijalnim sferama njihovih života. EESTEC LC Sarajevo je jedan od aktivnijih i respektabilinijih komiteta u EESTEC-u, te se može pohvaliti velikim brojem organizovanih projekata na lokalnom i internacionalnom nivou. Za više informacija o samom Udruženju, posjetite zvaničnu web stranicu EESTEC LC Sarajeva.

Ove godine imamo čast organizovarti desetu jubilarnu Soft Skills Academy Sarajevo radionicu i pružiti jedinstvenu priliku studentima da kroz rad i druženje steknu nove, ali i unaprijede postojeće vještine, te aktivno rade na svom samopouzdanju i samosvijesti. Radionice će se održavati tri dana i sastoje se od treninga za 6 različitih vještina.

Trening je interaktivnog tipa i voditi će ih certificirani EESTEC soft skills treneri iz raznih dijelova Evrope. Po završetku radionice, svi učesnici dobijaju certifikat i CV suplement koji mogu priložiti prilikom apliciranja za posao.

Uprkos COVID-19 pandemiji, radionica Soft Skills Academy Sarajevo će biti održana i ove godine uživo od 25. do 27. marta, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Prijaviti se mogu studenti svih fakulteta u Sarajevu, a sve što trebate uraditi jeste napisati motivaciono pismo i dostaviti putem zvanične web stranice projekta www.softskillsacademy.ba. Prijave su otvorene do 4. marta 2022. godine. Po završetku prijava odabrano će biti 40 studenata koji su se istakli svojim motivacionim pismom, te će oni dobiti priliku učešća na ovogodišnjoj Soft Skills Academy Sarajevo radionici!

Pozivamo sve zainteresovane studente da ne propuste priliku samo zbog straha od nepoznatog, te da budu dio ovogodišnje Soft Skills Academy priče!

Za više informacija ovom događaju posjetite naše društvene mreže: Instagram, Facebook i LinkedIn!

Budite korak ispred!

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40