Soft Skills Academy 2023 - budite korak ispred!

Soft Skills Academy 2023 - budite korak ispred!

Edukacija Karijera Konferencije
20.02.2023. / 20.02.2023.

Soft Skills Academy Sarajevo je besplatna trodnevna radionica ličnih i profesionalnih vještina, koja podstiče studente na razvoj neformalnih vještina neophodnih za zapošljavanje i uspješnu karijeru. 

Šta su to soft skills?

Formalno obrazovanje danas nam ne pruža vještine koje su ključne za uspješnu karijeru. Neki ljudi prirodno posjeduju većinu neformalnih vještina kao što su: snalaženje u timskom radu, samoinicijativnost, motivacija, upravljanje vremenom, kritičko razmišljanje, govor tijela, vještine pregovaranja i slične vještine. Nerazvijenost ovog seta vještina individuu sputava u pokazivanju svog punog potencijala, te je to razlog zašto je ova radionica idealna prilika za sve one koji bi htjeli da napreduju u nekim od ovih vještina.

EESTEC (engl. Electrical Engineering STudents' European assoCiation) je udruženje studenata elektrotehnike Evrope. Tokom niza godina širom Evrope se oformilo 54 komiteta, a komitet u Sarajevu je jedan od najrespektabilnijih. Želja za radom i promjenama u društvu je bila odskočna daska za kreiranje i organizovanje brojnih projekata i radionica čiji su kvalitet prepoznali kako sami studenti tako i šira javnost. Za više informacija o udruženju posjetite sljedeći link https://www.eestec-sa.ba/

Jedanaestu godinu zaredom, EESTEC LC Sarajevo organizuje Soft Skills Academy radionicu koja pruža idealnu priliku svim studentima da unaprijede svoje vještine, ali i steknu nove. Radionica se održava 3 dana i sastoji se od 5 treninga koje će držati certificirani EESTEC treneri. Po završetku radionice, svi učesnici dobijaju certifikat i CV suplement koji mogu priložiti prilikom apliciranja za posao. 

Ove godine smo se posebno potrudili oko odabira tema za treninge, te će participanti imati mogućnost da slušaju treninge: time management, prezentacijske vještine, stress management, kritičko razmišljanje, komunikacija i feedback.

Prijaviti se mogu studenti svih fakulteta u Sarajevu, a ukupno njih 40 koji se izdvoje sa svojom prijavom (motivacionim pismom), dobiti će priliku biti participant radionice!

Pozivamo sve zainteresovane studente da iskoriste ovu priliku i dostave svoju prijavu putem zvanične web stranice projekta, www.softskillsacademy.ba. Prijave su otvorene do 03. marta 2023. godine.

Pratite nas na društvenim mrežama za više informacija: Instagram, Facebook i LinkedIn.

Budite korak ispred!

Slika dana
Off topic
15.05.2023 11:48
IT praksa u firmama iz Bosne i Hercegovine
Posao IT kompanije
02.09.2022 23:37
uhvatipopust.ba
Biznis
13.07.2022 12:44
Python Online Courses
Programiranje
07.06.2022 08:42
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
28.05.2022 22:02