"Smart Sarajevo" ― Predstavljene inovativne ideje

"Smart Sarajevo" ― Predstavljene inovativne ideje

Startupi Takmičenja
31.08.2019. / 31.08.2019.

Grad Sarajevo i UNDP BiH organizirali su večeras u Vijećnici prvu javnu prezentaciju projektnih prijedloga koji su ušli u uži izbor u okviru Inicijative "Smart Sarajevo". Ukupno 23 aplikanta predstavili su svoje inovativne ideje koje za cilj imaju da Sarajevo učine boljim i ugodnijim mjestom za življenje. Projekti su fokusirani na tri oblasti koje su građani Sarajeva tokom ankete u martu ove godine ocijenili kao prioritetnim, a to su zagađenje zraka, javni prijevoz i korupcija.

Svaki projektni prijedlog je predstavljen u tri minute, nakon čega je stručni žiri koji čini sedam članova City Mind Laba, a koji su stručnjaci u svojim oblastima, postavljao relevantna pitanja. Pored žirija i publika je na kraju događaja imala mogućnost da glasa putem online alata za projekte koji im se najviše dopadaju.

Po završetku prezentacije, predstavljeni su glasovi žirija te glasovi publike. Finalni rezultati će biti naknadno objavljeni, a obuhvatat će bodove na osnovu tehničke evaluacije, ocjene žirija te glasova publike. Nakon finalnog odabira deset najboljih projekata, pristupit će se njihovoj realizacijina području općine Stari Grad.

Iz Gradske uprave naglašavaju da Grad Sarajevo Inicijativom "Smart Sarajevo", koju je pokrenuo zajedno s Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP), ne samo da želi stići evropske trendove već ima ambiciju da postane lider tih procesa u regiji i šire, kao dinamično, atraktivno i održivo mjesto za život i poslovanje.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40