Samsung kreirao "iTest" – Galaxy simulator za iPhone

Samsung kreirao "iTest" – Galaxy simulator za iPhone

Zanimljivosti Aplikacije
12.04.2021.

Samsung je napravio stranicu "iTest", koja omogućava iPhone korisnicima da u svom internetskom pregledniku iskuse Samsungov operativni sistem. Kako prenosi MacRumors, stranicu je napravio Samsung New Zealand te ona, kada se posjeti na iPhoneu, potiče korisnike da je dodaju na početni zaslon, služeći tako kao svojevrsna prečica do simuliranog Samsung Galaxy telefona.

Osim toga tek kada se stranica doda na početni ekran pokreće se u "full-screen" modu, što dodatno poboljšava iskustvo korištenja.

Poprilično je jasno da je iTest zapravo napravljen u svrhu marketinga, pa je i samo iskustvo ograničeno. Naime, kada se otvori aplikacija kamere, automatski će se reproducirati video s influencerom Loganom Doddsom, koji potom opisuje Samsungove opcije kamere. Korisnike će dočekati i lažni telefonski pozivi, te poruke u kojima će se na „suptilan“ način govoriti o mogućnostima Galaxy telefona.

Samsung se potrudio dodati i neke šaljive dijelove unutar simuliranog interfejsa, u kontaktima postoji „Prijatelj s djecom“, koji će korisniku slati nepovezane poruke okrivljujući kasnije svoje dijete za njih. Osim toga, u postavkama će se pojaviti prozor u kojem piše da su pojednostavili iskustvo da bi developer mogao imati pauzu za ručak.

Android korisnike će prilikom posjete navedene stranice dočekati poruka „Već ste na Androidu“, a ako se stranica posjeti na desktop internetskom pregledniku, pojavljuje se QR kod koji može skenirati s iPhoneom.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40