Rasprodaja: Igre na Steamu i Originu trenutno dostupne po nižim cijenama

Rasprodaja: Igre na Steamu i Originu trenutno dostupne po nižim cijenama

Gaming Online kupovina i prodaja
27.11.2019. / 27.11.2019.

Valve je na svom servisu pokrenuo ovogodišnju jesenju rasprodaju uz mogućnost glasanja za najbolje igre u ovoj godini, dok je EA svoju povezao uz Black Friday.

Humble Bundle je u petak prvi otvorio sezonu predprazničnih mogućnosti za trošenje novaca pokretanjem svog Autumn Salea, a ove su se sedmice odlučili pridružiti svi ostali veći i manji servisi za prodaju igara. Krećemo s najvećim - Valve je također dao zeleno svjetlo za Autumn Sale, a na Twitteru su poručili da igrače čekaju "odlične ponude iz čitavog kataloga koje će biti aktuelne kroz Black Friday i Cyber Monday".

Osim toga, poručili su i svim zainteresiranim igračima da mogu dati svoj glas za ovogodišnje izdanje The Steam Awards. Valve je ove godine pripremio osam kategorija, a za razliku od prijašnjih godina kriteriji su malo strožiji. Nominirati možete samo igre koje su izašle u 2019. godini, dok u kategoriji The Labor of Love možete nominirati bilo koju igru na kojoj razvojni tim još uvijek aktivno radi. Ako želite glasati, vremena imate do 3. decembra u 19 sati, dok će Valve pobjednike proglasiti 31. decembra za vrijeme druge svoje velike rasprodaje.

Što se samih ponuda tiče, trenutno su istaknuti akcijski RPG Code Vein, još poznat kao anime Dark Souls, akcijski TPS koji je po prvi put u povijesti serijala dostupan u nekoj drugoj trgovini Gears 5, te za ljubitelje izgradnje i upravljanja gradovima Cities Skylines. Igre koje su izašle prije samo par mjeseci, kao što su Rage 2, The Surge 2 i The Dark Pictures Anthology: Man of Medan, već su solidno sniženi, a hit RPG Disco Elysium možete nabaviti po 20 posto nižoj cijeni, odnosno 31,99 eura. Sve što je izdavač pripremio možete sami proučiti ovdje.

Drugi veliki izdavač koji je snizio cijenu igara u svojem katalogu je EA, a oni su svoju ponudu vezali uz takozvani Crni petak. Najveći popust koji možete ostvariti na njihovom servisu Origin je 75 posto, dok su nove igre, među koje spadaju FIFA 20 i Need for Speed Heat, snižene 33 posto, a Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville ćete morati platiti 25 posto manje. Jedina igra koju je ovaj izdavač izdao, a nije dobila ovaj tretman, je Star Wars Jedi: Fallen Order koji se prodaje po punoj cijeni. Ponude na ovom servisu vrijeme do 3. decembra, pa ako ste zainteresirani posjetite Origin stranice i pogledajte ponudu.

Ako vam to nije dovoljno, dva druga poznatija servisa također imaju svoje Black Friday ponude i popuste. Fanatical ekipa se pita zašto čekati baš petak, kada možete početi trošiti novce već sada. Njihova ponuda obuhvata nešto više od 2300 igara i dodataka, a servis koji je krenuo s prodajom samo (često slabašnih) paketa igara već neko vrijeme ima solidne ponude.

Posljednji servis koji ćemo spomenuti je Green Man Gaming koji uz određene igre nudi pet besplatnih igara. Ako u gornjem lijevom uglu uz sliku igre vidite +5, znači da ćete uz nju dobiti besplatne igre. GMG je za ovu promociju sklopio partnerstvo s Intelom, pa ćete za odabiranje i preuzimanje tih igara morati odraditi dodatnu registraciju ako već nemate Intelov korisnički račun, a za sve detalje pogledajte ovdje.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40
Oglasi za posao