Prva regionalna web trgovina za Youtubere i influencere

Prva regionalna web trgovina za Youtubere i influencere

Projekat
12.04.2019.

Good Game je najavio prvu regionalnu web trgovinu orjentiranu YouTuberima, streamerima i influencerima, a na njoj će se od početka naći i poznati YouTuberi PvtMole i CholaPC, ali i brend računalne periferije White Shark.

Ako ste fan nekog regionalnog YouTubera, vjerojatno bi ste ga voljeli nekada podržati i na neki drugi način, a ne samo klikanjem na like ili dijeljenjem videa. Želite li kupiti majicu, hoodicu ili neki drugi merch omiljenog YouTubera u regiji, prvo bi sigurno potražili njegovu web trgovinu (kako je čest slučaj sa stranima), no – na žalost, ni neki od najuspješnijih kreatora u regiji ne mogu sebi priuštiti razvoj i održavanje web trgovine s obzirom na to da iziskuje mnogo posla.

U Good Gameu odlučili su doskočiti tom problemu, i najavili su svoju prvu regionalnu web trgovinu stvorenu za stvaratelje sadržaja: YouTubere, streamere, influencere i profesionalne gamere

Nikola Stolnik iz Good Gamea pojašnjava kako je cilj ovog projekta omogućiti stvarateljima sadržaja da bez ulaganja vlastitog novca i vremena u arsenal zarade dodaju i kanal prodaje raznog promotivnog materijala. Nikola dodaje:

Cilj nam je stvaratelje online sadržaja (youtubere, streamere, instagram celebrityje) rasteretiti administrativne i troškovne strane prodaje promotivnog sadržaja, kako bi se mogli koncentrirati na aktivnosti koje im donose nove pratitelje i popularnost.

Platforma otvorena svima koji imaju publiku

Tako će svatko tko ima brend za koji misli da može donijeti novce prodajom promotivnih materijala moći u suradnji s Good Gameom to i učiniti.

Imate YouTube kanal sa 100 tisuća pratitelja? Dobar ste fit za ovo. Streamer ste s stabilnim brojkama publike? Odlično. Esport tim, medijski brend, javna osoba? Može. Kriterij je da stvarate sadržaj i digitalno ste prisutni te imate određenu publiku. Naravno, kako se ipak radi o Good Gameu, projekt je prvenstveno krojen za gaming influencere i stvaratelje sadržaja, ali to ne isključuje ostale.

Nikola napominje i kako će Good Game preuzeti brigu o samoj platformi, plaćanju, inventaru, dostavi, odnosu s kupcima i izvođačima, a stvaratelji sadržaja samo trebaju ponuditi ideje o tome kakve proizvode žele prodavati. Čini se kako je ovo dobitna situacija za svakog YouTubera ili streamera, a Nikola dodaje kako se radi o takozvanom ključ u ruke rješenju koje klijente lišava muke oko postavljanja svoje vlastite trgovine.

Vrijednost za klijente tako je četverostruka, dodaje Nikola. Najprije se tu radi o potpuno novom kanalu zarade na koji prije nisu mogli računati. Kako dio publike ne želi donirati svoj novac za ništa već žele nešto zauzvrat, sada će imati priliku kupiti proizvode od kojih će streamer ili YouTuber imati direktnu financijsku korist.Najpoznatiji svjetski YouTuberi i streameri već dugo vremena imaju svoje linije odjeće i promotivnog materijala. Nikola ističe i još dvije prednosti:

Svaki influencer imati će short link sa svojim imenom kako bi što kvalitetnije mogli komunicirati publici gdje kupovati stvari. Tako će postojati poddomene poput good.game/CholaPC koja će voditi direktno na online dućan CholaPC YouTube kanala. Promoviranjem dućana, influenceri će graditi međusobnu reputaciju i popularnost jedni drugima, gdje će si automatski povećavati direktnu zaradu i doseg.

Za sada je planiran ograničen asortiman promotivnog materijala koji će se polako popunjavati, a Nikola pojašnjava kako je ovo planirano kako bi se maksimalno optimizirali procesi prije povećanja broja proizvoda. Kada je riječ o odnosu zarade i proviziji, Nikola napominje kako će se vjerojatno razlikovati ovisno o tržištu.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40