Prva AWS konferencija u Bosni i  Hercegovini - AWS Community Day Bosnia (virtual edition)

Prva AWS konferencija u Bosni i Hercegovini - AWS Community Day Bosnia (virtual edition)

Edukacija Konferencije Promo
21.09.2020. / 21.09.2020.

Amazon Web Services (AWS) zajednica u Bosni i Hercegovini organizuje prvu AWS konferenciju AWS Community Day Bosnia, koja će okupiti neke od najistaknutijih regionalnih i inostranih stručnjaka iz oblasti clouda.

Zajednica AWS Bosnia nastala je 2015. godine, sa motivom okupljanja entuzijasta zainteresovanih za cloud i AWS. Sa preko 700 članova u MostaruSarajevu i Banja Luci i više od 30 organizovanih događaja sa predavačima iz čitavog svijeta predstavlja najveću i jednu od najaktivnijih IT zajednica u BiH.

Konferencija AWS Community Day je jednodnevni događaj, sa ciljem širenja i razmjene znanja i iskustava o cloud tehnologijama. Predavanja su tehničkog tipa, a predavači su dokazani stručnjaci iz prakse. Saznajte više o njima putem linka.

Posjetioci konferencije imaće priliku da se edukuju o razvoju aplikacija za glasovnog asistenta Amazon Alexu, bazama podataka u oblaku, hibridnoj arhitekturi, serverlessu i mnogim drugim zanimljivim temama.

Usljed pandemije virusa COVID-19 prva AWS Community Day Bosnia konferencija biće održana online 25. Septembra, sa početkom u 9:00 sati.

Registracija je besplatna preko zvanične web stranice konferencije.

Ono što izdvaja ovu konferenciju od događaja sa sličnim temama je to da će posjetioci biti u mogućnosti da po prvi put predavanja o najaktuelnijim dešavanjima iz svijeta clouda slušaju i na jezicima iz regiona.

Svim posjetiocima biće izdat Certifikat o prisustvovanju konferenciji.

Partner konferencije je kompanija Amazon Web Services (AWS), a sponzori su VMware, FastLane, iOLAP, cloudonaut, TN-TECH, Manning i IT BASE.

Zahvaljujući sponzorima i partnerima, posjetioci će imati šansu da osvoje vrijedne nagrade u vidu AWS kredita, štampane i elektronske verzije AWS knjige, kao i vaučere za AWS certifikat.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40