Prijedor dobio prvi coworking prostor

Prijedor dobio prvi coworking prostor

Coworking
28.07.2019.
Prvi coworking prostor Prijedor hub za stvaraoce u oblasti kreativne industrije i informacione tehnologije, u čije uređivanje i opremanje je uloženo oko 75.000 KM donacije, otvoren je u ponedjeljak, 22. jula, u Prijedoru u zgradi ovdašnjeg Poslovnog centra.
 
Pomoćnik ministra za mala i srednja preduzeća u Ministarstvu privrede i preduzetništva Zoran Savić rekao je da je Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva RS bilo partner Agenciji za ekonomski razvoj grada Prijedora PREDA-PD u projektima koji su rezultirali otvaranjem coworking centra.
 
- Ovo je nešto novo u Prijedoru. To je povezivanje preduzeća sa naučnom zajednicom i sa ljudima koji imaju inovativna razmišljanja, koji mogu pomoći da se stvore novi lanci vrijednosti i koji mogu unaprijediti privredu i povećati konkurentnost Prijedora - rekao je Savić na otvaranju Prijedor huba.
 
Naveo je da će Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Srpske nastaviti saradnju sa Agencijom PREDA-PD na sličnim projektima.
 
Koordinator Prijedor huba Zoran Dimitrijević rekao je da ovo inovativna platforma koja će povezati donosioce odluka sa korisnicima coworking prostora gdje su dobrodošli programeri, dizajneri, copywriter-i, freelance-ri, odnosno svi koji se bave informacionim tehnologijama i kreativnom industrijom.
 
- Javni konkurs će biti stalno otvoren. Očekujemo pun kapacitet od septembra. Zasad možemo primiti deset korisnika. Svaki može u ovoj predinkubacionoj fazi ostati do godinu dana - naveo je Dimitrijević.
 
Coworking prostor ima deset računara, 3D printer, profesionalnu audio i video opremu, internet pristup, salu za sastanke i treninge i prateću infrastrukturu. Osim besplatnog prostora, korisnicima su omogućeni uslovi za unapređenje profesionalnih vještina gdje će Agencija PREDA-PD imati savjetodavnu i mentorsku ulogu.
Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40
Oglasi za posao