Predstavnici domaće IT industrije otputovali na Expo 2020 Dubai

Predstavnici domaće IT industrije otputovali na Expo 2020 Dubai

Biznis Kompanije
06.03.2022. / 06.03.2022.

Predstavnici IT industrije su otputovali na Expo 2020 Dubai, gdje će se u narednih pet dana predstaviti na velikoj međunarodnoj izložbi.

Našu biznis delegaciju čine predstavnici IT industrije iz Bosne i Hercegovine, poslovni subjekti čiji su projekti prošli poziv Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i kao nagradu za njihov uspjeh, studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Hamza Čengić, Ena Musić i Amela Jahić, čija je ideja izgleda bh. paviljona na EXPO-u osvojila drugo mjesto na Milenijskom takmičenju iz kreativne industrije u Osijeku.

Tokom boravka u Dubaiju biznis delegacija, osim individualnih, ranije dogovorenih b2b susreta, imat će priliku predstaviti se na paviljonima Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Poljske na kojima će biti organizovani susreti predstavnika poslovnih zajednica IT industrije Evrope i svijeta s ciljem razmjene kontakata i umrežavanja.

Izvor: Adnan Delić / Linkedin

 

Osim toga za našu biznis delegaciju planirana je i posjeta Istraživačko – inovacijskom parku Šardže (RTI Park Sarjah), gdje će imati priliku upoznati se s najnovijim trendovima u oblasti inovacija i IT tehnologija i vidjeti kako izgleda najveća izložba ideja i inovacija.

"Vjerujemo da će boravak na Expo-u potaknuti nove vidove njihove stvaralačke kreativnosti i ostvarivanja saradnje.

Od studenata sam u znak zahvalnosti dobio vrijedan i jedinstven poklon; Kur’an preveden i napisan na bosančici koja je bila osnovni motiv njihovog rada, sa kojim su osvojili drugo mjesto na takmičenju." - naveo je Ministar privrede KS Adnan Delić.

Također predstavnici Ministry of Programming Sara Lerota i Ant Colony Semir Dedić očekuju od Expo-a povezivanje s našim domaćim kompanijama tokom njihovog zajedničkog boravka u Dubaiju, upoznavanje sa eko sistemom Dubaija, ali i međunarodnim kompanijama s kojima su i dogovorili susrete putem aplikacije za b2b susrete. Kako ističu iskoristili su sve dostupne kanale komunikacije, te osigurali niz susreta s međunarodnim IT kompanijama, kako bi doprinijeli našoj lokalnoj zajednici.

 

 

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40