Predstavljena web aplikacija TvojCO2.ba - CO2 kalkulator

Predstavljena web aplikacija TvojCO2.ba - CO2 kalkulator

Aplikacije Development Tehnologija
03.06.2020. / 03.06.2020.

Od danas imate mogućnost saznati više o utjecaju kojim djelujete na okoliš upotrebom nove UNDP web aplikacije koju je razvila kompanija App Impact.

Emisija ugljika ima drastične posljedice na globalno okruženje. Kao društvo, moramo biti svjesni koliku emisiju ugljen dioksida stvaramo koristeći različite izvore. Pored toga, sve relevantne institucije moraju se ujediniti u edukaciji građana svojih zemalja o negativnom utjecaju emisije CO2.

Kompanija App Impact je predstavila web-aplikaciju TvojCO2.ba, razvijenu u saradnji s Razvojnim programom Ujedinjenih nacija u BiH i UNDP-ovim akceleratorom.

TvojCO2.ba je prvi kalkulator CO2 za Bosnu i Hercegovinu, izgrađen u skladu s raspoloživim resursima, uključujući faktore emisije i relevantnu statistiku. Korištenjem kalkulatora TvojCO2.ba, građani i organizacije mogu izračunati emisije ugljen dioksida koje proizvode i saznati više o pozitivnom utjecaju koji mogu izvršiti na okoliš.

CO2 kalkulator

Osnovni cilj platforme je podizanje svijesti pojedinaca i organizacija o njihovom doprinosu emisijama plinova, s obzirom da javnost obično podcjenjuje njihov doprinos zagađenju zraka i klimatskim promjenama. Uz to, platforma će omogućiti UNDP-u BiH da stvori internet tržište koje će stimulisati ulaganja u "kompenzacijske" emisije (aktivnosti koje uklanjaju stakleničke plinove iz atmosfere, poput pošumljavanja i mjera energetske učinkovitosti).

App Impact tim sa zadovoljstvom doprinosi rješenju koje će pomoći našoj zemlji da ostvari SDG (Cilj održivog razvoja) 13: Poduzeti hitne mjere za borbu protiv klimatskih promjena i njenih utjecaja.

Vjerujemo da svi mogu doprinijeti mijenjanjem sitnica koje se svakodnevno rade. Započnite već danas i pridružite nam se u pozitivnom utjecaju na okoliš!

Kalkulator je dostupan putem linka www.TvojCO2.ba

Slika dana
Off topic
15.05.2023 11:48
IT praksa u firmama iz Bosne i Hercegovine
Posao IT kompanije
02.09.2022 23:37
uhvatipopust.ba
Biznis
13.07.2022 12:44
Python Online Courses
Programiranje
07.06.2022 08:42
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
28.05.2022 22:02