Poziv za m:tel IoT izazov - nagradni fond 10.000 KM

Poziv za m:tel IoT izazov - nagradni fond 10.000 KM

Startupi Takmičenja Projekat
28.04.2020. / 08.05.2020.

Vrijeme je za m:tel Playground ideje

Kreativnim idejama za unapređenje energetske efikasnosti uz IoT tehnologiju 

U posljednje vrijeme mnogo je interesantnih informacija i preporuka kako da što kvalitetnije ispunite vrijeme provedeno u kući. Svakodnevno možete obilaziti svjetske muzeje, uživati u online koncertima,  pohađati raznovrsne kurseve, igrati  se ili zabaviti uz mnoštvo TV sadržaja, a ono što vam mi preporučujemo je da svoje vrijeme u kući iskoristite i za razmišljanje o tome  kako da pametnim tehnološkim rješenjima sačuvamo našu planetu.

Tema ovogodišnjeg m:tel Playgrounda upravo se bavi unapređenjem energetske efiksanosti korišćenjem IoT tehnologije, a oblasti u kojima možete da konkurišete su:

  • Rješenje koje pomaže građanima i privrednim subjektima da vode računa o svojoj komunalnoj potrošnji kroz povećanje energetske efikasnosti.
  • Rješenje koje pomaže podizanju svijesti javnosti, o važnosti energetske efikasnosti i može uticati na pozitivnu promjenu ponašanja.
  • Rješenje koje pomaže unaprijeđenju energetske efikasnosti u saobraćaju kroz efikasnije upravljanje saobraćajnom infrastrukturom i načinima njenog korištenja.
  • Rješenje koje pomaže unaprijeđenju energetske efikasnosti kroz efikasnije upravljanje, korištenje i zaštitu prirodnih resursa (poljoprivreda, šume, vode, biomasa)

Budite inovativni i iznenadite nas svojim rješenjima. Rok za prijavu ideja je 20. maj 2020. godine, a budući da se prijaviti mogu timovi od 2 do 5 osoba, ako nemate tim, onda to shvatite kao prvi izazov. Prezentujte svoju ideju rodbini, prijateljima, kolegama sa posla, kolegama iz developer/marketing ili bilo koje druge grupe. Sklopite svoj tim, prijavite se i krenite zajednički kroz niz izazova.

Deset odabranih timova očekuje:

  • Mogućnost korišćenja m:tel LoRa mreže,
  • Mogućnost korišćenja m:tel Cloud platforme,
  • Intenzivni akceleratorski program poslovne i tehničke podrške (npr. treninzi sa ciljem validacije ideje, predavanja o IoT tehnologiji, trening prezentacionih vještina),
  • Tehnička i biznis mentorska podrška – učenje i primjena znanja iz različitih oblasti, od tehnologije do razvoja ideje,
  • Predstavljanje ideja m:tel-u radi potencijalne saradnje na “Demo danu”,
  • Na kraju, za najbolje timove obezbijeđen je nagradni fond od 10.000 KM.

Informišite se dodatno na sajtu playground.mtel.ba i dok razmišljate o idejama, učestvujte redovno i na posebno osmišljenim online meetup događajima koje za vas organizuju m:tel i ICT HUB.

A ukoliko ste kojim slučajem propustili prošli, ne brinite, možete ga pogledati ovdje.

 
 
Vaše .ba domene
General
03.06.2024 09:23
Kako naučiti C# & dotNet Core
Programiranje
03.06.2024 09:21
uhvatipopust.ba
Biznis
03.06.2024 09:21
Payoneer u BiH
Biznis Pomoc
27.05.2024 04:44