Otvorene prijave za prvu e-commerce akademiju

Otvorene prijave za prvu e-commerce akademiju

Edukacija Promo
26.09.2022.

Želite naučiti kako uspješno plasirati proizvod i postati vješti online trgovac? Zanimate se za e-tržište? Poduzetnik ste ili to imate namjeru postati? Onda imamo pravu stvar za Vas!

Iskoristi priliku i postani polaznik prve "E-commerce Akademije" u Bosni i Hercegovini.

Ko su organizatori i zašto e-commerce akademija?

„E-commerce Akademija“ je projekat koji realizira Asocijacija za internet trgovinu „eComm“ u BiH. Koncept projekta je razvijen uz podršku Vlade Švicarske kroz aktivnosti projekta MarketMakers, a partner Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH omogućava pohađanje Akademije za mala i srednja preduzeća.

MarketMakers projekat Vlade Švicarske od 2012 godine podržava razvoj IT sektora u BiH i u domenu digitalizacije po prvi put kroz eComm Asocijaciju uvezuje ključne dioničare na tržištu e-trgovine kako bi kroz zajedničko djelovanje podržavali razvoj novih visokokvalitetnih e-trgovina, educirali prodavače i kupce o e-trgovini, učinili internetsku kupnju sigurnijom u skladu s povratnim informacijama potrošača, i smanjili prepreke za učestvovanje u e-trgovini mikro, malim i srednjim preduzećima nudeći im informacije i odgovarajuća rješenja.

"Podrška e-trgovini" je komponenta projekta "Inovacija i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u BiH" koji implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju Savezne Republike Njemačke. Projekat sufinansira Evropska unija, u dijelu EU4DigitalSME programa Evropske unije za podršku malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini u okviru digitalne transformacije, što ih čini konkurentnim, vještijim, povoljnijim, i ekološki prijateljskim. Projekat digitalne transformacije malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini implementiraju GIZ i EBRD.

„E-commerce Akademija“ je obrazovna inicijativa namijenjena mikro, malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini. Akademija je mjesto okupljanja poduzetnika koji imaju za cilj omogućiti sigurnu e-trgovinu svojim kupcima/korisnicima usluga, ali i žele naučiti više o tehnikama i vještinama neophodnim za obezbijeđivanje trgovine koja garantuje sigurnost i kvalitetu proizvoda/usluga.

Jedan od ciljeva je i osposobljavanje kompanija da pokrenu ili povećaju svoju online prodaju, osnaže svoje kapacitete i resurse u ovom domenu te intenziviraju trgovinu i izvan granica Bosne i Hercegovine.

Riječ je o konkretnim i praktičnim znanjima, a polaznici će nakon završene edukacije i mentorstva imati širok pregled svih dostupnih alata i znanja za uspješno pozicioniranje na domaćem i inostranom tržištu.

Jednostavna, jeftina i efikasna trgovina san su kako preduzetnika, tako i kupaca. Savremeno doba, nove tehnologije, brži tempo života, konstantna „jurnjava“ ograničavaju nas u korištenju kvalitetnog slobodnog vremena i vrijeme nam postaje sve dragocjenije. Upravo e-tržište tu crpi snagu za konstantan razvoj, jer je odlazak u kupovinu, posebno na udaljene lokacije – druge gradove, postalo sve kompliciranije.

E-kupovina nam nudi velike olakšice, gdje u par klikova na naša vrata dolazi hrana, piće, medicinske potrepštine, odjeća,... Sve što nam je u momentu potrebno!

Naučite više o tome kako da budete uspješni i jedna od kompanija kojoj se vjeruje, te kako da izbjegnete otežavajuće okolnosti koje mogu ugroziti poslovanje.

Kako aplicirati i šta dobijam?

„E-commerce Akademija“ za poduzetnike počinje u oktobru, a osim edukacije o e-trgovini, najbolji polaznici će imati priliku da pohađaju mentorski program kod istaknutih stručnjaka iz Bosne i Hercegovine i regije.

Program „E-commerce Akademije“ trajaće do kraja decembra, kada će svim polaznicima biti dodijeljeni certifikati.

Prva generacija polaznika dobija:

  • 40 sati edukacije, kroz predavanja istaknutih stručnjaka iz BiH i regiona;
  • Mentorski program i praktičnu primjenu znanja;
  • Vještine iz oblasti online prodaje ali i kupovine;
  • „Male tajne“ uspješnih online trgovaca i lidera na e-tržištu!

Ko može aplicirati i kolika je cijena?

Pravo učešća imaju mikro, mala i srednja preduzeća iz Bosnie i Hercegovine. Akademija planira educirati polaznike iz 40 kompanija, a dodatno mentorstvo fokusirano i prilagođeno najuspješnijim polaznicima ostvariti će 20 odabranih kompanija.

Vrijednost E-Commerce Akademija je 1.800 KM sa PDV-om, a kompanije koje se u ovom cilkusu prijave za učešće platiće kotizaciju po polazniku u iznosu od 200 KM sa PDV-om.

Pojedinci i/ili kompanije dobro nam došli na prvu „E-commerce akademiju“!

Poziv za prijave na E-Commerce Akademiju otvoren je do 14.10.2022.

Više informacija i obrazac za prijavu možete pronaći na ovoj stranici.

Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40